TEMPERATURA DANAS PODIVLJALA! Ekstremna vrućina hara Srbijom, do vikenda skoro 40 STEPENI U HLADU, a onda TEK KREĆE LUDNICA

Autor:

Vesti

20.06.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto počinje sutra, a Srbima je već muka od ekstremnih vrućina.

TEMPERATURA DANAS PODIVLJALA! Ekstremna vrućina hara Srbijom, do vikenda skoro 40 STEPENI U HLADU, a onda TEK KREĆE LUDNICA

Foto: shutterstock

I danas Srbija je na udaru toplotnog talasa, minimalna temperatura kretaće se između 15 i 23 stepena, dok će maksimalna dostizati vrednosti od 34 do 37 stepeni. Posebno toplo i sparno vreme danas je u Vojvodini, a ovakvo vreme možemo da očekujemo do kraja nedelje.

Republika

Foto: Facebook/Marko Cubrilo

 

"Do vikenda izuzetno toplo, ali uz dosta saharskog peska. Maksimumi, osim na višim planinama, od +33 do +38 stepeni Celzijusa i to hladu. Uz sve to treba očekivati i vrlo tople noći, kada minimumi neće padati puno ispod +25 stepeni Celzijusa. Vetar će biti vrlo slab.", ističe meteorolog amater Marko Čubrilo.

Osveženje i nestabilno vreme stižu za vikend

Republika

Foto: Facebook/Marko Cubrilo

 

"Za vikend i od nedelje sa jačanjem uticaja visinskog ciklona sve nestabilnije i malo svežije uz česte i jake nestabilnosti i moguću pojavu vremenskih nepogodna, kako tokom dana tako i u toku noći.", dodaje Čubrilo.

Trenutno u Srbiji na snazi crveni meteoalarm

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi je crveni meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature.

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading