NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI! Hitno se oglasio RHMZ! Evo u koliko sati stiže u Beograd! Ovi gradovi PRVI NA UDARU!

Autor:

Vesti

25.06.2024

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem dana i tokom večeri, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i na širem području Beograda, sa potencijalnom opasnošću od nepogoda.

NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI! Hitno se oglasio RHMZ! Evo u koliko sati stiže u Beograd! Ovi gradovi PRVI NA UDARU!

Foto: Shutterstock

Širom Srbije, posle podne i uveče, očekuje se veoma nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Meteorolozi upozoravaju da će biti idealnih uslova za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom, obilnim pljuskovima i jakim gromovima. Snažne grmljavinske oluje već su se formirale iznad Bosne i prema prognozama, premeštaće se prema severoistoku, donoseći veoma obilne padavine, grad i nevreme.

Posle 15 časova deo ovog sistema već bi mogao da zahvatio deo Podrinja, potom i delove zapadne Mačve, dok se kasnije očekuje da će se proširiti na druge delove Srbije. Meteorolozi upozoravaju da bi u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo pasti više od 30-40 litara kiše po kvadratnom metru, što može dovesti do pojave urbanih poplava i bujica. Nagla pojava ovakvih padavina može dovesti do izlivanja potoka bujičnih karaktera, dok nema opasnosti od izlivanja reka.

Krajem dana i tokom večeri, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i na širem području Beograda, sa potencijalnom opasnošću od nepogoda. Svi grmljavinski procesi i oluje premeštaće se u južnoj i jugozapadnoj visinskoj struji, što dodatno povećava rizik od nepovoljnih vremenskih prilika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading