VREMENSKI ROLERKOSTER U SRBIJI! Letnje temperature, ali oblačno uz pljuskove i grmljavinu - BIĆE I GRADA I OLUJE!

Autor:

Vesti

26.06.2024

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša dnevna temperatura do 33 stepena!

VREMENSKI ROLERKOSTER U SRBIJI! Letnje temperature, ali oblačno uz pljuskove i grmljavinu - BIĆE I GRADA I OLUJE!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ/Tanjug

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Najniža temperatura sutra će iznositi od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i jak vetar, a u planinskim predelima južne Srbije slab i umeren južni. 

I u Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 19 do 22 a najviša dnevna oko 32 stepena. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko planinskim predelima. 

Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading