DO KRAJA DANA NAS OČEKUJE HAOS: Najnovije upozorenje RHMZ!

Autor:

Vesti

27.06.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku dana očekuju se pljuskovi sa grmljavinom širom Srbije, dok će se najintenzivniji grmljavinski procesi pojačati tokom poslepodneva i pred kraj dana.

DO KRAJA DANA NAS OČEKUJE HAOS: Najnovije upozorenje RHMZ!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Danas preovladava veoma sparno vreme, praćeno atmosferskom nestabilnošću koja je sve prisutnija nad Srbijom. Pljuskovi praćeni grmljavinom zahvataju zapadne, centralne, istočne i jugoistočne delove zemlje, kao i severni Banat i šire područje Beograda.

Najintenzivniji grmljavinski procesi trenutno su registrovani u Podrinju i istočnom delu Srbije, gde su zabeleženi obilni pljuskovi praćeni jakim električnim pražnjenjima. Prognoze ukazuju na mogućnost jačih grmljavinskih oluja sa gradom, obilnim pljuskovima i jakim gromovima, uz lokalne količine kiše od 30 do 50 litara po kvadratnom metru, što može rezultirati urbanim poplavama i bujičnim izlivima.

Foto: zoomEarth/meteociel

 


U nastavku dana očekuju se pljuskovi sa grmljavinom širom Srbije, dok će se najintenzivniji grmljavinski procesi pojačati tokom poslepodneva i pred kraj dana. Temperature se kreću od 21 do 29°C, pri čemu su najviše vrednosti zabeležene u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima zemlje. Beograd beleži temperaturu od 27°C, dok su najniže vrednosti zabeležene na severu Vojvodine, Zlatiboru i Sjenici sa 21°C, odnosno 17°C na Kopaoniku. Maksimalna temperatura biće od 24 do 30°C, sa najvišim vrednostima do 25°C u Beogradu.

Foto: zoomEarth/meteociel

 


Iako su oluje uobičajene pojave u ovom periodu godine, važno je prilagoditi se aktuelnoj vremenskoj situaciji i pratiti upozorenja državnih i nadležnih službi. Tokom večeri i noći očekuje se smirivanje vremenskih prilika, dok se lokalni pljuskovi sa grmljavinom mogu očekivati i u Beogradu, uz mogućnost olujnih nepogoda na širem području grada.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading