PRVO ĆEMO PROKUVATI, A ONDA SLEDI POTOP! U Srbiju stiže snažno NEVREME - padaće i krupan grad, SPREMITE SE!

Autor:

Vesti

30.06.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upaljen meteoalarm!

PRVO ĆEMO PROKUVATI, A ONDA SLEDI POTOP! U Srbiju stiže snažno NEVREME - padaće i krupan grad, SPREMITE SE!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

hronika

Danas i sutra, 30. juna i 1. jula 2024, u Srbiji će se nastaviti priliv toplog vazduha sa severa Afrike, donoseći maksimalnu temperaturu od 34 do 37°C i tropske noći u urbanim sredinama.

U Beogradu će maksimalna temperatura biti između 35 i 37°C zbog daljeg priliva toplog vazduha.

U toku jutra po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije magla koja će smanjivati vidlјivost na 300 do 500 m, lokalno i na manje od 100 m.

U celoj zemlji na snazi meteoalarm

U Srbiji je danas upaljen žuti meteoalarm zbog grmljavine i visoke temperature i na snazi je na celoj teritoriji zemlje.

- Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesniki, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju - objašnjeno je na sajtu RHMZ.

 

Stiže nevreme

U ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak, 1. i 2. jula 2024, očekuju se grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina u kratkom vremenskom periodu. Hitna upozorenja za specifične lokacije biće izdavana jedan do dva sata unapred, najavio je RHMZ.

U Beogradu se u ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak, očekuje lokalna pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina, naročito tokom noći između ponedeljka i utorka.

U toku jutra po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije magla koja će smanjivati vidljivost na 300 do 500 metara, lokalno i na manje od 100 metara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading