ZA DLAKU! "Druže, slavi ovo kao drugi rođendan": Jezivi snimak Beograđanina koji je izbegao TRAGEDIJU usled NEVREMENA (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah u kosti tera i sama pomisao šta bi se dogodilo da čovek nije potrčao i izbegao posledice koje bi zasigurno bile fatalne.

ZA DLAKU! "Druže, slavi ovo kao drugi rođendan": Jezivi snimak Beograđanina koji je izbegao TRAGEDIJU usled NEVREMENA (VIDEO)

Foto: Instagram/printscreen/moj_beo_grad_

Jeziva scena se dogodila sinoć na Bulevaru maršala Tolbuhina na Novom Beogradu tokom razorne oluje, kada je jedan muškarac jedva izbegao fatalne povrede.

Snimak sa nadzornih kamera pokazuje trenutak kada je muškarac prolazio pored jednog drveta, ne sluteći da bi moglo pasti. Na sreću, on je primetio opasnost i potrčao, a samo nekoliko sekundi kasnije drvo je palo na ulicu.

Reakcije sugrađana na ovaj događaj su bile raznovrsne, uključujući i šaljive komentare, kao što su "Sutra loto nek uplati" ili "Druže, slavi ovo kao drugi rođendan". Incident je podsetio na opasnosti koje mogu nastati tokom jakih vremenskih nepogoda, naglašavajući važnost opreza u takvim situacijama.

Podsećamo, oluja u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji ne janjava ni danas.

Na društvenim mrežama se šire jezivi snimci dramatičnih scena po celoj Srbiji.

 

RHMZ upalio crveni alarm

Sutra će u većini Srbije na snazi biti crveni meteo-alarm.

U najvećem delu zemlje on će se odnositi na pljuskove i to u:

  • Banat
  • Srem
  • Beograd
  • Zapadna Srbija
  • Šumadija

U ostalim delovima zemlje crveno upozorenje upaljeno je za grmljavinu:

  • Jugoistočna Srbija
  • Jugozapadna Srbija
  • Kosovo i Metohija

Samo tri dela Srbije neće biti pod crvenim upozorenjem:

  • Pomoravlje (narandžasto)
  • Istočna Srbija (narandžasto)
  • Srem (žuto)

Zaštita od nevremena

Praćenje vremenskih prognoza: Redovno pratite vremenske prognoze i upozorenja kako biste bili informisani o potencijalnim nevremenima.

Priprema za hitne situacije: Imajte pri ruci osnovne zalihe hrane, vode, baterijske lampe, radio i lekove u slučaju da ostanete bez struje ili drugih resursa tokom nevremena.

Osiguranje imovine: Ojačajte prozore i vrata, posebno ako živite u području sklonom jakim vetrovima. Uradite redovno održavanje krova i oluka kako biste sprečili curenje vode.

Plan evakuacije: Razvijte plan evakuacije za svoju porodicu, uključujući i gde ćete ići i kako ćete se kontaktirati u slučaju razdvajanja tokom nevremena.

Zaštita od Groma:

Unutrašnji prostor: Najsigurnije mesto tokom grmljavinskog nevremena je unutrašnji prostor, daleko od prozora, vrata i električnih uređaja.

Faradayev kavez: Ako imate mogućnost, instalirajte Faradayev kavez da biste zaštitili električne uređaje od udara groma.

Automobil: Ako ste napolju tokom oluje, automobil može pružiti sigurnost. Izbegavajte držanje ruku na metalnim delovima unutar vozila i izbegavajte kontakt sa metalnim površinama.

Telefoni i kompjuteri: Izbegavajte korišćenje fiksnih telefona i električnih uređaja povezanih sa mrežom tokom oluje.

Pratite uputstva i preporuke: Pratite lokalne smernice i preporuke za bezbednost tokom grmljavinskog nevremena kako biste smanjili rizik od povreda.

Praktikovanje ovih saveta može značajno povećati vašu bezbednost tokom vremenskih nepogoda kao što su oluje i grmljavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading