I DANAS PROMENLJIVO: Više sunca, manje padavina!

Autor:

Vesti

03.07.2024

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 26 stepeni.

I DANAS PROMENLJIVO: Više sunca, manje padavina!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šetnja po lepom vremenu

Danas u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno vreme, sa sunčanim intervalima na severu zemlje, dok će u ostalim krajevima biti više oblačnosti uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), krajem dana se očekuje prestanak padavina i razvedravanje u celoj zemlji.

Vetar će biti slab i umeren, dok će na istoku povremeno duvati jak severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 19 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura iznositi od 23 do 26 stepeni.


U četvrtak se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i ređom pojavom kiše. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni, dok se najniža temperatura očekuje od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U petak nas očekuje pretežno sunčano vreme i porast temperature, dok će vetar biti slab, a samo na istoku umeren i jak severozapadni. Najniža temperatura biće od 12 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 31 stepen.


Za subotu se prognozira pretežno sunčano i toplo vreme, uz slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće od 13 do 18 stepeni, dok se najviša dnevna temperatura očekuje od 30 do 33 stepena. Prema najavi RHMZ, do ponedeljka 8. jula očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme, sa mogućom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine jedino u planinskim predelima.

Od utorka 9. jula, prema najavama RHMZ, očekuje se promenljivo oblačno vreme i ponovo nestabilno vreme, sa mogućim kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. U tom periodu, temperatura će biti u skladu sa letnjim standardima, obećavajući još jedan topli period za sve ljubitelje leta u Srbiji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading