ZA VIKEND TEMPERATURE VIŠE OD 40 STEPENI, A ONDA SLEDI NOVA KATASTROFA! Ozbiljno nevreme u Srbiji posle ovog datuma!

Autor:

Vesti

10.07.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto češća pojava grmljavinskih pljuskova tek u nedelju, i to nad regionima zapadne i južne Bačke, severne Bačke i Banata i na jugu regiona centralne i južne Srbije, kaže Čubrilo.

ZA VIKEND TEMPERATURE VIŠE OD 40 STEPENI, A ONDA SLEDI NOVA KATASTROFA! Ozbiljno nevreme u Srbiji posle ovog datuma!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

Vrelo bar do 20. jula, kada bi moglo osvežiti. Retki pljuskovi ovih dana, posebno oko 14. 7, ali bez osveženja. U petak i za vikend lokalno i preko +40, kaže meterolog Marko Čubrilo i najavljuje ozbiljno nevreme posle ovog datuma.

 

- U narednih nekoliko dana očekuje se izuzetno toplo vreme nad regionima severne Bačke i Banata, kao i na zapadu regiona centralne i južne Srbije, sa temperaturama koje će dostizati oko +41 stepen Celzijusa - piše Čubrilo i dodaje:

 

- Nešto češća pojava grmljavinskih pljuskova tek u nedelju, i to nad regionima zapadne i južne Bačke, severne Bačke i Banata i na jugu regiona centralne i južne Srbije.

- Oko 20. 7. nad većim delom Srbije moguća nešto češća pojava pljuskova - najavljuje Čubrilo.

Podsećamo, Srbija je već nekoliko dana na udaru tropskog talasa, a Novi Sad, Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji su gradovi danas, gde je živa na termometru u 14 časova pokazala 37 stepeni Celzijusa.

Slede, Beograd, Palić, Somber, Kikinda, Kruševac, Niš, Leskovac i Zaječar sa 36, dok je u Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Dimitrovgradu izmereno 35 stepena Celzijusa, pokazuju podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za stepen manje je u Bačkim Karlovcima, Požegi i Vranju, dok se živa u termometru na Sjenici podigla do 29, a na Zlatiboru do 28 podeljka Celzijusove skale. Prema podacima RHMZ-a najniža temperetura je na Kopaoniku gde je izmereno 23 stepeni Celzijusa.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading