NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Ovaj deo SRBIJE na udaru pljuskova u naredna DVA SATA!

Autor:

Vesti

18.08.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na celoj teritoriji Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Ovaj deo SRBIJE na udaru pljuskova u naredna DVA SATA!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Šumadije, najavljujući lokalni razvoj oblačnosti uz kratkotrajne plјuskove sa grmlјavinom u naredna dva sata. Osim toga, RHMZ je istakao da će temperatura biti izuzetno visoka, dostižući 33 do 38 stepeni.

Toplotni talas i promene temperature

Naredne nedelje se očekuju promene vremena, uz sparno i nestabilno vreme, smenu sunčanih i oblačnih intervala, kao i moguće pljuskove, grad i pad temperature. Trenutno je na snazi upozorenje na izraženi toplotni talas širom Srbije, ali se očekuje postepen pad temperature u narednim danima.

Prognoza za Beograd

U Beogradu se danas očekuje temperatura do 37 stepeni, dok će se naredne sedmice kretati od 31 do 33 stepena.

Meteoalarm i upozorenja

Na celoj teritoriji Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura, dok je na području Pomoravlja na snazi najviši stepen upozorenja. Takođe, žuto upozorenje je na snazi zbog grmljavine i pljuskova širom zemlje.

Ove informacije su važne za sve građane Srbije kako bi bili obavešteni o aktuelnim vremenskim prilikama i mogućim promenama koje ih očekuju.

Za ponedeljak 19. avgust očekuje se slično vreme kao i za vikend, uz blagi pad temperature i mogući razvoj pljuskova sa grmljavinom. Minimalne temperature biće u opsegu od 17 do 23 stepena, dok će maksimalne vrednosti dostizati od 32 do 36 stepeni.


Od utorka, očekuje se blago sniženje temperatura za oko pet stepeni, praćeno kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. U drugoj polovini nedelje ponovo se prognoziraju visoke temperature.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading