VEČERAS ĆE PRVO DA GRUNE U OVOM DELU ZEMLJE! NEVREME SE PRIMIČE NEVIĐENOM BRZINOM: Pljuskovi sa grmljavinom potopiće Srbiju

Autor:

Vesti

19.09.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon donosi novi "talas"

VEČERAS ĆE PRVO DA GRUNE U OVOM DELU ZEMLJE! NEVREME SE PRIMIČE NEVIĐENOM BRZINOM: Pljuskovi sa grmljavinom potopiće Srbiju

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Današnje vremenske prilike širom Srbije donose promenljivo oblačno vreme praćeno toplijim temperaturama. U Vojvodini se očekuje da temperature dostignu čak 26°C, dok je situacija u Beogradu slična sa 25°C. Međutim, na jugu i zapadu zemlje temperature su nešto niže zbog kiše i grmljavine, te se očekuje da se zadrže na oko 19-20°C.

Uticaj ciklona sa centralnog Mediterana

Oblačnost i padavine koje trenutno utiču na vremenske prilike u Srbiji rezultat su uticaja ciklona sa centralnog Mediterana. U sklopu ovog ciklona, oblačnost i padavine premeštaju se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu. Na jugu, jugozapadu, zapadu i ponegde na jugoistoku Srbije očekuju se kiše i pljuskovi do kraja dana, dok će u Vojvodini ostati suvo.

Prognostičari upozoravaju na lokalne padavine

U predelima sa padavinama očekuje se da padne od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, dok se lokalno na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje i veća količina padavina. U Podrinju, dolini Zapadne Morave i Metohiji, pljuskovi će ponegde biti praćeni grmljavinom, što može dodatno uticati na lokalne vremenske prilike.

Stabilizacija vremena očekuje se za vikend

Iako se do kraja dana očekuju kiše i pljuskovi sa grmljavinom, stabilizacija vremena najavljena je za vikend. U toku večeri i u noći ka petku, kiše i pljuskova sa grmljavinom može biti i u drugim predelima Srbije, uglavnom južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini ostati suvo. Ova stabilizacija vremena donosi nadu za sve one koji planiraju vikend odmor u prirodi ili neki vid aktivnosti na otvorenom.

Na osnovu najnovijih meteoroloških prognoza, možemo zaključiti da nas očekuje promenljivo vreme sa lokalnim padavinama, ali da će se situacija postepeno smirivati kako vikend bude odmicao

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading