TMURNO NEBO IZNAD SRBIJE! Danas oblačno u celoj zemlji, a u OVE krajeve ponovo stiže i kiša!

Autor:

Vesti

20.09.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 22 stepena Celzijusovih!

TMURNO NEBO IZNAD SRBIJE! Danas oblačno u celoj zemlji, a u OVE krajeve ponovo stiže i kiša!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, u zapadnim, centralnim i južnim krajevima mestimično s kišom, dok će na severu biti suvo sa sunčanim intervalima. 

Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, u Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak. Najniža temperatura od 11 do 16, najviša od 19 do 24 stepena.  

I u Beogradu ujutro i pre podne pretežno oblačno i suvo. Posle podne postepeno razvedravanje, uveče i noću pretežno vedro. Vetar umeren do jak istočni, kasnije posle podne u slabljenju. 

Hidrološko upozorenje

Na Dunavu narednih dana vodostaji će biti u porastu.

Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se: kod Apatina 20. septembra, kod Novog Sada 21. septembra, a kod Bogojeva i Bačke Palanke 22. septembra sa tendencijom dalјeg porasta.

Vrh talasa kod Bezdana očekuje se 25. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra ispod granica vanredne od poplava, javlja RHMZ.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 13 do 16 °C, najviša oko 22 stepena.

Vreme narednih dana

Izgledi vremena za narednih sedam dana: Do ponedeljka (23.09.) pretezno sunčano i toplije. Zatim promenljivo uz smenu sunčanih i oblacnih intervala. Kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom se mestimično očekuju u utorak i sredu (24-25.09.) u većini krajeva, a u četvrtak i petak (26-27.09.) na severu Srbije.

Prošlo je zahladjenje, počinje topliji period ali će temperature biti u skladu sa kalendarom. Do subote ćemo biti pod uticajem visinskog ciklona koji se prebacio sa Balkanskog na Apeninsko poluostrvo. Od srede ponovo više oblaka i kiše naročito u južnoj polovini Srbije. Granica slabe kiše u četvrtak biće oko Beograda. Najviša temperatura u zavisnosti od oblačnosti biće od 20C do 25C uz slab do umeren a u Podunavlju i Pomoravlju pojačan istočni i jugoistočni vetar. Za vikend i početkom sledeće nedelje kraća stabilizacija vremena malo oblaka i puno sunca biće i malo toplije početkom sledeće nedelje najviša temperatura od 23C-27C. Nova promena vremena stiže u sredu 25. septembra kada će doći do naoblačenja praćenog kišom i manjim padom temperature, zatim u prvoj polovini oktobra miholjsko leto, a novo jače zahladjenje prema sadašnjem prognostičkom materijalu u drugoj polovini oktobra - istakao je meteorolog Ivan Ristić.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading