NA UDARU I BEOGRAD! Nevreme samo što nije počelo i to u ovom delovima zemlje! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

24.09.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o vodostaju Dunava, i dalje je na snazi upozorenje RHMZ-a za danas i sutra.

NA UDARU I BEOGRAD! Nevreme samo što nije počelo i to u ovom delovima zemlje! NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Tanjug/RADE PRELIC/STRAHINJA ACIMOVIC

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnoviju najavu na pljuskove u pojedinim delovima Srbije.

- U toku popodneva pretežno oblačno u Banatu, Pomoravlju, južnoj i istočnoj Srbiji mestimično sa kišom slabo do umerenog intenziteta, a ponegde u Banatu i sa kratkotrajnim pljuskom. U širem području Beograda ponegde se očekuje slaba kratkotrajna kiša - stoji u najavi RHMZ.

Kada je reč o vodostaju Dunava, i dalje je na snazi upozorenje RHMZ-a za danas i sutra.

- Vrh talasa na Dunavu kod Bezdana i Apatina očekuje se 25. septembra, kod Bogojeva 26. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra.- piše na sajtu.

Inače, u Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne sa sunčanim intervalima, a sredinom dana i posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom i grmljavinom.

Kako kaže meteorolog Ivan Ristić, u četvrtak i petak će se vreme stabilizovati i očekuju nas letnje temperature.

- Hladan martimni arktički vazduh (MAV), direktno sa Severnog pola, kreće svom snagom prema Evropi u pratnji polarnog vrtloga (NAO indeks je ozbiljno pao i iznosi -3). Usled razvoja dubokog ciklona na zapadu i severozapadu Evrope očekuju se velike količine padavina, kao i jaki vetrovi, zbog čega je izdat takozvani crveni meteo alarm za taj deo Evrope. Već ima puno kiše nad Britanijom i prete već poplave. Kod nas je trenutno relativno zatišje; u utorak popodne i sredu proći će oslabljeni talas vlažnog vazduha koji može usloviti kišu ponegde. U četvrtak i petak pravo letnje vreme, puno sunca, a najviša temperatura biće od 26 °C do 30 °C - najavio je Ristić.

Kompletnu prognozu pročitajte ovde. 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading