PRED NAMA JE PRAVI LETNJI DAN! Još sutra smo pod uticajem mini-toplotnog talasa, A OD SUBOTE SLEDI OBRT

Autor:

Vesti

26.09.2024

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi sneg će doći mnogo pre nego što smo se nadali

PRED NAMA JE PRAVI LETNJI DAN! Još sutra smo pod uticajem mini-toplotnog talasa, A OD SUBOTE SLEDI OBRT

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i toplo vreme, dok se umerena oblačnost bez padavina povremeno očekuje u Vojvodini, a ujutro i u istočnoj Srbiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na planinama i severu Vojvodine povremeno jak južni vetar, dok će temperatura biti od devet do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren južni vetar i najvišom dnevnom temperaturom od oko 30 stepeni.

U narednim danima, najtopliji dan ove nedelje biće petak, sa maksimalnom temperaturom do 33 stepena, dok se od subote najpre u Vojvodini a potom i u zapadnoj Srbiji očekuje zahlađenje sa kišom i grmljavinom.

Sledi jaka zima

Meteorolog Ivan Ristić iznosi svoje prognoze za nadolazeću zimu, ističući da se očekuje hladnija sezona nego prethodnih godina. Prema njegovim rečima, temperatura će postepeno padati od druge polovine oktobra, a prvi sneg se očekuje već početkom novembra. Očekuje se da će zima biti izuzetno snegovita, sa oko 15 dana sa snegom u Beogradu, uglavnom u januaru i februaru. Ristić ističe da su prognoze takve da će ova zima biti najhladnija u poslednjih 10 godina.

Prema prognozama meteorologa Ivana Ristića, pred nama je zima sa hladnijim temperaturama i obilnijim snegom nego što smo navikli. Očekuje se da će zima trajati i u januaru i februaru, sa temperaturama koje će se spuštati i do -10 stepeni, dok će maksimalne temperature biti oko nule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading