U DVA GRADA U SRBIJI IZMERENO NULA STEPENI! RHMZ izdao hitno upozorenje!

Autor:

Vesti

02.10.2024

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahlađenje, kiša i vetar narednih dana!

U DVA GRADA U SRBIJI IZMERENO NULA STEPENI! RHMZ izdao hitno upozorenje!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Građani Srbije danas mogu očekivati hladno jutro, a u nekim delovima juga i jugoistoka moguće je pojavljivanje slabog mraza. Ipak, tokom dana biće pretežno sunčano i toplije nego što je uobičajeno za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama između 20 i 25 stepeni, prema prognozi RHMZ-a.

Uveče će na zapadu zemlje doći do povećanja oblačnosti, a kasnije se očekuje i kiša.

- Tokom noći na severu i zapadu zemlјe povećanje oblačnosti, mestimično sa kišom uz skretanje vetra na slab do umeren severni i severozapadni - navode.

U dva grada u Srbiji temperatura na nuli

Prema merenjima temperature do 6 časova, Sjenica i Dimitrovgrad su najhladniji gradovi u Srbiji, živa na termometru je na nuli, a za njima slede Vranje i Zaječar sa 1°C i Leskovac, Kuršumlija i Veliko Gradište sa 2°C.

Najtopliji su Beograd, gde je izmereno 11 stepeni, kao i Sremska Mitrovica i Loznica sa 10 stepeni.

Vreme narednih dana

Od četvrtka, pa sve do kraja nedelje očekuje se kišovito vreme sa postepenim padom temperature, prvo za severu i zapadu Srbije, a onda i ostalim predelima.

- Sutra će se naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom, iz severne i zapadne Srbije proširiti na centralne, a tokom noći ka petku i na ostale predele Srbije - napominju iz RHMZ.

U petak će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina.

- Za vikend umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, osim u subotu ujutru kada se intenzivnije padavine očekuju još samo na jugoistoku zemlјe - dodaju.

Dnevna temperatura u četvrtak i petak kretaće se od 14 na severozapadu do 25°C na jugu i istoku Srbije gde se pad temperature očekuje tek u subotu.

(Blic)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading