PLJUSKOVI I GMLJAVINA! Evo kada u Srbiju stiže razvedravanje, sledeće nedelje prava vremenska klackalica!

Autor:

Vesti

06.10.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana!

PLJUSKOVI I GMLJAVINA! Evo kada u Srbiju stiže razvedravanje, sledeće nedelje prava vremenska klackalica!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima. 

Kasnije posle podne i uveče iznad većeg dela prestanak padavina i razvedravanje. 

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 13, najviša dnevna od 15 do 21 stepen Celzijusa.

U Beogradu pretežno oblačno uz mogućnost slabe, kratkotrajne kiše.Kasnije posle podne i uveče razvedravanje. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura oko 12, najviša oko 16 stepeni Celzijusa.

U Srbiji naredne sedmice ponovo toplije - u ponedeljak pretežno sunčano, zatim umereno do potpuno oblačno, u utorak i četvrtak suvo, a u ostalim danima sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Ugran Krik ide ka Evropi

Uragan KIRK (trenutno vetrovi dostižu brzinu i do 240 km/h), koji se kreće prema Evropi, prolaskom preko Azora sledećeg utorka postepeno će početi da slabi i postaće klasičan ciklon. Ipak, pravi pometnju numeričkim modelima koji menjaju prognozu iz časa u čas.

Rastu šanse da, nakon otopljenja sledeće nedelje, već između petka i subote dođe do priliva nešto svežijeg vazduha, tako da će najtopliji i najsunčaniji dan ipak biti četvrtak, 10. oktobar, prema sadašnjoj prognozi - najavio je meteorolog Ivan Ristić.

BONUS VIDEO

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading