NAPOKON RAZVEDRAVANJE! U Srbiji danas sunčano i toplije, promena vremena uskoro opet!

Autor:

Vesti

07.10.2024

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, na istoku jak severozapadni.

NAPOKON RAZVEDRAVANJE! U Srbiji danas sunčano i toplije, promena vremena uskoro opet!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije vreme sa maksimalnom temperaturom do 23 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra ujutru će biti sveže, po dolinama i kotlinama jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije očekuje se magla ili niska oblačnost. 

Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije. 

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, na istoku jak severozapadni.
Najniža temperatura biće od 5 do 11 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena.

Sava u porastu!

Na Savi narednih pet dana vodostaji će biti u umerenom i većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

U Beogradu sunčano i malo toplije. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od 7 do 9 stepeni, a najviša dnevna oko 22.

Naredne sedmice nakon svežeg jutra, mestimično sa maglom i niskim oblacima, u toku dana biće ponovo toplije - do petka umereno do potpuno oblačno, u sredu i petak sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a od subote će biti pretežno sunčano vreme.

Uragan Krik ide ka Evropi

- Uragan KIRK (trenutno vetrovi dostižu brzinu i do 240 km/h), koji se kreće prema Evropi, prolaskom preko Azora sledećeg utorka postepeno će početi da slabi i postaće klasičan ciklon. Ipak, pravi pometnju numeričkim modelima koji menjaju prognozu iz časa u čas.

Rastu šanse da, nakon otopljenja sledeće nedelje, već između petka i subote dođe do priliva nešto svežijeg vazduha, tako da će najtopliji i najsunčaniji dan ipak biti četvrtak, 10. oktobar, prema sadašnjoj prognozi - najavio je meteorolog Ivan Ristić.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading