EVO GDE ĆE PRVO DA GRUNE NEVREME: Ovi delovi zemlje prvi na udaru hladnog fronta!

Autor:

Vesti

11.10.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front će doneti pojačan severozapadni vetar i osetan pad temperature vazduha

EVO GDE ĆE PRVO DA GRUNE NEVREME: Ovi delovi zemlje prvi na udaru hladnog fronta!

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić, freesvg.org

Jutros je hladni front stigao do severozapada Srbije, donoseći sa sobom jače naoblačenje, kišu i pljuskove. Sada se ovaj oblačni sistem polako premešta ka istoku i jugoistoku zemlje, obuhvatajući zapadnu i centralnu Srbiju, Beograd, Pomoravlje, Podunavlje i jug Vojvodine. Istovremeno, na severu Vojvodine već je vedro, dok se ka sredini dana očekuje da će oblačna i padavinska zona zahvatiti i južne i istočne predele Srbije.

Hladni front će doneti pojačan severozapadni vetar i osetan pad temperature vazduha, sa dnevnim maksimumima od 18 do 24°C, dok se u Beogradu očekuje maksimalnih 20 stepeni. Iako će današnje pogoršanje vremena biti prolaznog karaktera, neće doneti ozbiljnije padavine. Za vikend se očekuje suvo vreme, sa mogućom kišom samo u subotu ujutro na jugu i jugoistoku. Nedelja će biti pretežno sunčana ili umereno oblačna, sa maksimalnom temperaturom od 20 do 24°C.

Nakon današnjeg zahlađenja, narednih deset dana se ne očekuju padavine niti jače zahlađenje, a vreme će biti u skladu sa kalendarom. Sledeće sedmice pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, očekuje se suvo vreme sa hladnim i maglovitim jutrima, dok će tokom dana biti sunčano i umereno toplo.

Očekuje se da će temperature biti malo iznad proseka za ovo doba godine, koji iznosi od 15 do 19°C. Nakon jučerašnjih tropskih 31°C, osetan pad temperature za 10 stepeni će doneo promene, dok će vikend biti blago iznad proseka.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading