"DRUŠTVO NAM JE INFICIRANO HRONIČNIM VIRUSOM LICEMERSTVA" Jovana Jeremić održala BESEDU na proslavi 33. rođendana!

Autor:

Zabava

25.10.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika.rs prenosi govor Jovane Jeremić u celosti!

Popularna voditeljka Jovana Jeremić večeras proslavlja svoj 33. rođendan u poznatom prestoničkom restoranu u Skadarliji, a kao i svake godine, i ove je spremila poseban govor. Kako i sama kaže, Jovana na svom rođendanu rekapitulira godinu i otkriva šta možemo da očekujemo od nje u sledećoj.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jovana Jeremić

Rođendanski govor Jovane Jeremić prenosimo u celosti.

- Jedan mudar narod je rekao: "Ne treba se bojati onog što urla noću, vec onog sto šapuće po danu. Ispričaću vam priču o zlatnoj zmiji botropis insularis i žutom palestinskom škorpionu  androctonus australis .

1. Otrovna zlatna zmija, botropis insularis, živi isključivo na brazilskom ostrvu Isla de quemada grande. Njen otrov ubija u roku od odmah. Legenda kaže da ko god je otišao na ostrvo, nije se vratio živ.

Svetioničar koji je na tom ostrvu kratko živeo sa svojom porodicom, izgubio je zivot kada su mu ta zlatna stvorenja upuzala u kuću kroz otvorene prozore i masakrirala njega i ukućane. Zato što je dirao namerno njihovu teritoriju - zemlju zlatne zmije Isla de quemada grande.

Legenda kaze da su vrstu botropis insularis na ostrvo doneli pirati jer su tu zakopali blago vredno milijarde evra, te su razmnožavajuži se, zmije postale najbolji čuvari skrivenog blaga po kojem su i dobile naziv ZLATNE ZMIJE, BOTROPIS INSULARIS.

Postoji jos jedan primer kako je završio ribar, koji se iz koristoljublja iskrcao na Ognjeno ostrvo da pronadje blago koje su pirati zakopali. Pronadjen je mrtav,  u čamcu, u lokvi krvi. Telo mu je bilo ispečatirano ujedima zmija na, na kojem su se jasno videli tragovi oštrih otrovnih zmijskih zuba.

Zašto je zlatna zmija ovoliko opasna kada se uđe na njenu teritoriju Isla de quemada Grande? Zato što se sama razvijala, bez ikakve ljudske pomoći. Čak i kada se pre oko 11.000 godina, nivo mora se podigao dovoljno da se ovo ostrvo izoluje od kopna, gde je ova zmija mogla da ugine zbog nemanja hrane, ona je i to preživela pronašavši nov način da preživi, usled čega je evoluirala na drugačiji način nego njene koleginice na kopnu, koje su lovile klasićne kopnene plenove. Zlatna zmija, pošto nije imala kopneni plen, naučila je da se uzdigne do neba snagom svojih mišića i da lovi ptice!!! Tako je preživela, ali i postala NAJMOĆNIJA I NAJOTROVNIJA VRSTA NA SVETU - BOTROPIS INSULARIS. Njena bol i patnja, njen instikt za preživljavanjem, od ove vrste su napravili NAJSUPERIORNIJU ZMIJU NA SVETU.

NIKO NIJE preživeo napad ove smrtonosne vrste. S ovim zmijama reč je o izuzetno bolnoj smrti. Napadaju isključivo u SAMOODBRANI. KADA UĐETE NEPOZVANI NA NJIHOVU TERITORIJU.

2. U drugoj ruci drzim palestinskog žutog skorpiona, androctonus australis-a, najotrovnijeg škorpiona na svetu. Smatra se da njegova opasnost leži i u brzini kojom ubada žrtve svojim otrovnim repom, 130cm u sekundi prelazi poput biča. Naseljava sever Afrike i Bliski Istok i smatra se odgovornim za čak 75% smrti koje godišnje donese svetska populacija škorpija.

U roku od svega nekoliko sekundi od uboda, dobija se groznica, telo upada u komu i potpunu paralizu, nakon čega nastupa smrt, pošto se pluća napune tečnošću.

POENTA: Ja ću u ovoj solarnoj godini biti zlatna zmija botropis insularis koja ce suvereno braniti svoj tron u srpskim medijima od napada kopnenih nižih primeraka gmižavačke vrste, ali ću biti i palestinski žuti škorpion, bič Božji, prema onima koji se usude da napadaju, nameštaju, izmišljaju, poturaju; prema onima, koji bi na nečastan način udarcima ispod pojasa da ruše pobednike, koji su svojim radom i rezultati stekli lidersku poziciju u ovom našem društvu. Njima će biti ubrizgan otrov ili palestinskog škopriona ili zlatne zmije, srazmeran stepenu njihove pokvarenosti jer svako se kreće u krugu svoje pokvarenosti.

ZAKLJUČAK: Međutim, imam za njih i jednu dobru vest.  Svaki otrov je u isto vreme i lek. U zavisnosti od doze i načina upotrebe, otrov zlatne zmije i palestinskog žutog škorpiona leči najteže oblike bolesti, a da li će ovaj otrov izlečiti naše društvo inficirano hroničnim virusom licemerstva, lažnog predstavljanja i dvostrukog morala, ostaje da vidimo.

Ta sićušna kap koja je u isto vreme smrtonosna, može biti i isceliteljska. Baš zato vredi čitavo bogatstvo. 1l otrova košta 10 miliona dolara. Da li će tecnost koju ja proizvodim biti upotrebljena kao otrov ili lek, licemeri odlučuju svojim ponašanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vesna

26.10.2023 01:26

Zena je slucaj za Lazu