SVEŠTENIK JOJ REKAO DA NIJE HRIŠĆANKA! Drama u jutarnjem programu kod Bojane Ristivojević, sve se orilo tokom žustre rasprave! (FOTO)

Autor:

Zabava

02.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tema emisije bila je ta, da li kućnim ljubimcima treba da se pale sveće nakon što uginu.

SVEŠTENIK JOJ REKAO DA NIJE HRIŠĆANKA! Drama u jutarnjem programu kod Bojane Ristivojević, sve se orilo tokom žustre rasprave! (FOTO)

Foto: Youtube printscreen

Voditeljka Bojana Ristivojević ugostila je sveštenika zajedno sa drugim gostima kako bi razgovarali na temu toga da li kućni ljubimci treba da imaju svoje groblje i da li treba praktikovati molitvene obrede nakon njihove smrti. 

Tema jutarnjeg programa bila je upravo to, a dok je dobar deo javnosti saglasan sa pomenutim i praktikuje gore navedene stvari, postoje i oni koji sa ovim nimalo ne slažu, te je Ristivojevićka upravo ovo pitanje postavila sveštenom licu. 

Foto: Youtube printscreen

Sveštenik kod Bojane u emisiji

 

- To nije pitanje o ljubimcima, nego ljudima. Ako me pitate o crkvi i hrišćanstvu, naša percepcija ljubimaca je potpuno promenjena. Ovo je sve suprotno od onoga što smo učili. Posthumna molitva za ljubimce ne postoji. Divno je što postoji prostor gde se njihovo telo može skloniti i ja razumem odakle te potrebe potiču. Ali sve to je naš problem, no verski obredi i paljenje sveća za ljubimce ne postoji, jer nema logiku staranja o tim životinjama - govorio je sveštenik, a voditeljka se nadovezala:

Foto: Youtube printscreen

Gosti kod Bojane u emisiji

 

- Moram da podržim ovu odluku, da uopšte postoji groblje za ljubimce. A što se tiče paljenja sveća za ljubimce, ja zaista ne vidim problem, a smatram se pravoslavnom hrišćankom - oponirala je druga gošća.

- Onda vi ne poznajete svoju veru - rekao je sveštenik, nakon čega se tenzija u studiju pojačala, ali voditeljka nije dozvolila da sve ode predaleko.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading