OTKRIVENA DIJAGNOZA VEDRANE RUDAN: Od ovog retkog oblika RAKA boluje hrvatska spisateljica, evo koliko joj je ostalo ŽIVOTA!

Autor:

Zabava

26.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je sama navela u svojoj objavi, prognoze nisu ohrabrujuće!

OTKRIVENA DIJAGNOZA VEDRANE RUDAN: Od ovog retkog oblika RAKA boluje hrvatska spisateljica, evo koliko joj je ostalo ŽIVOTA!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Popularna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan nedavno je šokirala javnost objavom da boluje od raka, a kako je sada navela u svojoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, u pitanju je vrlo redak oblik opake bolesti - holangiokarcinom, odnosno rak žučnih kanala. 

Ovaj tip raka je vrlo retka pojava, a prognoze nisu ohrabrujuće. Spisateljica je istakla da je saznala vrlo malo o svom stanju i da nije proučavala internet prognoze, ali je podelila svoje iskustvo sa operacijom i lečenjem.

- Javila sam vam da imam rak, pa će vas sigurno zanimati kako se moja priča dalje razvijala... Moj rak je je*eno redak, zove se rak žučnih kanalića, čini mi se. Nisam pročitala ni otpusno pismo, ni tip, ni Internet prognoze. Doduše, negde sam naletela da od prvih simptoma do smrti imaš čak tri meseca da prevariš muža, razbaštiniš decu ili ljubavnika pošalješ u ku**c. I nije neki rok. Samo pet odsto srećnika može da se operiše. Ta sam - napisala je Vedrana, pa opisala kako je prošla operacija:

 

 

Pozdrav svima! Čujte, javila sam vam da imam rak pa će vas sigurno zanimati kako se moja priča dalje razvijala. Znam... Posted by Službena stranica Vedrane Rudan on Wednesday, June 26, 2024

 

- Najpre sam otišla u Svetu Neđelju da mi rak spale pre operacije. Spalili su mi rak i džep jer nisam "ušla u kvotu". Naime, država ima sporazum sa tom ustanovom po kome određeni broj Hrvatica i Hrvata ulazi u "kvotu". Ostali ili crknu od raka ili im u pomoć uskoče prijatelji. Hvala, prijatelji! Naravno da su povlašćeni građani ove zemlje u "kvoti" i pre nego dobiju rak, ali to znamo. Ja sam čak doznala i ime lika koji me prekrižio iako taj podatak nisam tražila. 

Na neki sam način počašćena što nisam deo lopovske ekipe kojoj ni rak ništa ne može. Tu nikako ne mislim na mnoge bolesne koji su ipak uskočili iako nisu hadezeovski gadovi - istakla je izrevoltirana Vedrana, koja je potom otišla u privatnu kliniku na dalje lečenje, u kojoj, kako je precizirala, rade "nadljudi":

- Koji je to osećaj ležati u bolnici u kojoj je te noći Stipe Jadrijević, namerno mu neću nabrajati titule jer ne pati od toga, sa svojom ekipom jednom čoveku presadio zaboravila sam koliko organa. Ležala sam u krevetu, operisana, ostala sam bez komada jetre i još nekih komada i slušala kako se u daljini deru neki Hrvati. Slavili su pobedu Dinama koji je nešto osvojio - opisala je uz sočne psovke tu noć Vedrana i konstatovala da "razuzdana gomila na čelu s retardiranim političarima slavi rad dlakavih nogu".

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Vedrana Rudan ima rak žučnih kanala

- Gradonačelniku Zagreba harizmatičnom poput kuvane, nedepilirane ovčje noge nije palo na kraj ku**a opsednutoga komadom kože da na Međunarodni dan transplatiranih na Trgu bana Jelačića razvije zastave bolnica i oda počast pravim herojima takozvane zemlje - navela je Vedrana i u daljem tekstu žestoko potkačila opsednutost fudbalom.

- Ne, ne želim im poručiti, dabogda vas ili vaše operirao Dalić kad se razbolite jer to ništa ne bi promenilo. Za mene i stotine hiljada bolesnih i zdravih pametnih građanki i građana Hrvatske lekari poput Stipe Jadrijevića trebalo bi da budu naši heroji. Doduše, kad god mogu nastojim biti objektivna, pa ću i ovaj put. I taj Jadrijević, i taj junak nad junacima, zajedno sa svojom ekipom naravno, na moj užas bio je na utakmici u Berlinu. Zašto ni bogovi nisu savršeni?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dusanka Misita

26.06.2024 18:12

DRaga Gospodjo Rudan, Zelim Vam od sveg srca da se oporavite i naravno ozdravite. Mi koji vas postujemo, mi smo BOGATI LJUDI, jer uzivamo u vasim knjigama. Nek Vas dragi Gospod sacuva, hvala vam