SRPSKI PEVAČI U CRNOJ GORI UZELI VIŠE OD 600.000 EVRA: Evo ko se ovog leta NAJVIŠE OPARIO - od njihovih honorara će vam se ZAVRTETI U GLAVI!

Autor:

Zabava

19.08.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napunili džepove, ali i crnogorski budžet!

SRPSKI PEVAČI U CRNOJ GORI UZELI VIŠE OD 600.000 EVRA: Evo ko se ovog leta NAJVIŠE OPARIO - od njihovih honorara će vam se ZAVRTETI U GLAVI!

Foto: ATA images, e-stock, ST/Nemanja Pančić, ST/Dragan Kadić, Instagram/mayaberovicofficial, Shutterstock

Poznato je da mnogi naši pevači tokom leta zabavljaju publiku u Crnogorskom primorju, a od toga mogu i lepo da zarade, ali i da napune Crnogorcima budžet.

Poreska uprava Crne Gore u junu i julu ove godine uspela da naplati 93.881,70 evra poreza od honorara domaćih i inostranih muzičara za njihove nastupe u susednoj državi.

Kako navode tamošnji mediji, ukupan iznos isplaćenih honorara muzičarima iznosi 625.866 evra, što ukazuje na značajan prihod od muzičkih događaja u ovom periodu.

Inače, poreski zakon Crne Gore propisuje da porez na honorare muzičara iznosi 15 odsto, pri čemu se oporezivanje vrši u zavisnosti od toga da li isplata ide direktno izvođačima ili posrednicima.

Iako su, prema navodima, iz Poreske uprave izjavili da tokom inspekcijskih nadzora nisu pronađene nepravilnosti u obračunu poreza, ostaje nejasno da li su muzičari primali dodatni novac "na ruke".


Prema nezvaničnim informacijama, honorari za nastupe na Crnogorskom primorju u protekla dva meseca kretali su se od 10.000 do više od 20.000 evra.

Gotovo svi muzičari imaju fiksne cene za nastup, osim Aleksandre Prijović koja navodno određuje honorar na osnovu prodatih ulaznica za svoje nastupe.

Republika

Foto: e-stock/I. DOBRIČIĆ

Kumovi Aco Pejović i Aleksandra Prijović imaju jaku cenu u Crnoj Gori

Pop diva Jelena Karleuša navodno traži honorar nešto veći od 20 hiljada evra, dok kontroverzni reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, nastupa za 10 do 12 hiljada evra.

 

 

Izvor "Vijesti" otkriva da za Teu Tairović, Sašu Matića, Aca Pejovića i Maju Berović treba izdvojiti oko 20 hiljada evra, dok je honorar Tanje Savić između 10 i 12 hiljada, a Ace Lukasa od 15 do 20 hiljada.

Isplate honorara muzičarima i podrška turističkih organizacija

Turističke organizacije Glavnog grada Podgorica, Nikšića i Ulcinja, pružile su informacije o isplatama honorara muzičarima u njihovim organizacijama ili manifestacijama koje su finansijski podržale.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Bora i Riblja čorba među najplaćenijim u Crnoj Gori

Organizatori nastupa u ovim gradovima takođe su dostavili podatke o isplaćenim honorarima, pri čemu su najviše plaćeni koncerti bili oni grupe Riblja čorba i Tropico bend.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading