NISU PRIČALI 40 GODINA?! Bora Čorba i Đorđe Balašević su se tada oko ovoga posvađali, nikako nisu nalazili zajednički jezik!

Autor:

Zabava

28.08.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos sukobu, Bora nije propustio da izrazi žaljenje zbog gubitka kada je Đorđe Balašević preminuo 2021. godine, ističući da je Balašević bio veliki umetnik.

NISU PRIČALI 40 GODINA?! Bora Čorba i Đorđe Balašević su se tada oko ovoga posvađali, nikako nisu nalazili zajednički jezik!

Foto: Tanjug/D. Stanković, ATA images

Bora Đorđević, poznati roker i osnivač grupe "Riblja Čorba", trenutno se nalazi u bolnici u Ljubljani, izazivajući zabrinutost širom regiona. Pored njegovog muzičkog uticaja, Bora je poznat i po svojim oštrim političkim stavovima i neizmernoj ljubavi prema otadžbini.
 

Tako, mnogi pamte sukob između Bore Đorđevića i Đorđa Balaševića koji datira još iz sedamdesetih godina, kada je Balašević kritikovao pesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bora Čorba

 

Ova situacija dovela je do trajnog neslaganja između ova dva muzičara, a iako je Bora osnovao "Riblju Čorbu" i krenuo dalje, sukob nikada nije bio u potpunosti izgladjen.
 

Bora Đorđević nije birao reči kada je reč o sukobu sa Balaševićem. U svojoj knjizi "Pusto ostrvo" nazvao je Balaševića "najgorim papučarom" i istakao da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njegov život. Takođe, u pesmi "Predejane" opisao je situaciju koja jasno aludira na Balaševića, ignorišući moguću reakciju svog kolege.

Foto: Printscreen/Republika

Đorđe Balašević

 

Uprkos dugogodišnjem sukobu, Bora nije propustio da izrazi žaljenje zbog gubitka kada je Đorđe Balašević preminuo 2021. godine, ističući da je Balašević bio veliki umetnik. Ovo je pokazalo da je Bora, uprkos svim nesuglasicama, ipak cenio Balaševićev doprinos muzici.

Foto: Republika

Đorđe Balašević

 


Bora Đorđević i dalje svakako ostaje centralna figura rok muzičke scene, kako zbog svojih hitova i muzičkog uticaja, tako i zbog svojih oštrih političkih stavova i dugogodišnjeg sukoba sa Đorđem Balaševićem. Njegova dela i reči i dalje ostavljaju dubok trag na muzičkoj sceni, dok će njegov trenutni boravak u bolnici u Ljubljani izazvati veliku zabrinutost kod njegovih obožavalaca širom regiona.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading