O OVOME SE GODINAMA ĆUTALO! Hit Lepe Brene krije VELIKU TAJNU, evo kako se zapravo pevačica vinula u estradno nebo!

Autor:

Zabava

19.09.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je tri godine od kad nas je napustila maestralna Marina Tucaković, a neke od njenih pesama imaju veoma intrigantnu pozadinu!

O OVOME SE GODINAMA ĆUTALO! Hit Lepe Brene krije VELIKU TAJNU, evo kako se zapravo pevačica vinula u estradno nebo!

Foto: ST/V. Lukić, Printscreen/Pink TV

Danas, 19. septembra, javnost se seća Marine Tucaković, autorke na hiljade pesama za mnoge estradne umetnike, koja nas je napustila pre 3 godine.

Foto: printscreen/instagram.com/lepabrenaa

Stori Lepe Brene

Lepa Brena je na društvenim mrežama podelila zajedničku fotografiju s Marinom, odajući počast svojoj dragoj prijateljici.

- Marina Tucaković... Nedostaješ - napisala je Brena u opisu fotografije koju je podelila na svom Instagram profilu.

Foto: RTV Pink

Lepa Brena

Marina Tucaković - Pesma koja je obeležila jednu eru

Marina Tucaković je napisala brojne tekstove za Lepu Brenu, a pesma "Sitnije, Cile, sitnije" koju izvodi Brena ugledala je svetlost dana pre nešto više od četiri decenije. Pored toga, pesma je bila deo Breninog nastupa na "Jugoviziji", ali nažalost nije odnela pobedu. Ipak, ova numera je postala veliki hit, zahvaljujući upravo Marini Tucaković, koja je napisala tekst sasvim slučajno.

- Marina je volela da piše pesme. Inspiracija bi joj nadolazila dok je spremala zimnicu, a taj Brenin hit je nastao sasvim slučajno. Nešto je ona pevušila, kao i inače i, onda je videla njenu macu Cileta, pa je tako i nastao tekst - istakao je svojevremeno insajder za jedne medije, pa onda dodao: Mislim, stvarno je žena bila genijalna, pronalazila je inspiraciju u svemu. Bila je toliko ispred vremena, tekstovima je pomerala sve granice.

Foto: Twitter/Милан Радуловић

Laća i Marina

Tragični gubici

Marina Tucaković je doživela velike lične tragedije, uključujući i smrt svog sina Miloša, koji je preminuo kada je imao samo 24 godine. Marina je izjavila da je bila potresena kada je zatekla svog sina nepomičnog u krevetu. Ova tužna vest je dodatno potresla javnost i pokazala koliko je Marina prošla kroz teške životne trenutke. Drugi sin, Milan Laća Radulović perminuo je pre dve godine u Izraelu.

Marina Tucaković - Inspiracija i genijalnost

Marina Tucaković je bila poznata po svojoj inspiraciji koja bi dolazila u najneočekivanijim trenucima, poput trenutaka kada je spremala zimnicu. Njen talenat za pisanje pesama bio je izuzetan, a njeni tekstovi su pomerali granice i ostavljali dubok trag na estradnoj sceni. Nenadoknadiv gubitak i dalje se oseća na domaćoj muzičkoj sceni.

Sećanje na Marinu i njen doprinos muzici

Marina Tucaković je ostavila neizbrisiv trag u svetu domaće muzike kroz svoje pesme koje su postale evergrin hitovi. Njeni tekstovi su i danas voljeni i pevani, a njeno ime će zauvek biti vezano za zlatno doba jugoslovenske estrade. Obeležavanjem treće godišnjice od njenog odlaska, javnost pokazuje koliko ceni njen doprinos muzici i umetnosti uopšte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading