POZNATA PEVAČICA IZBEGLA HAPŠENJE za organizovani kriminal - EVO ŠTA SE KRIJE iza ovog slučaja!

Autor:

Zabava

04.10.2024

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud BiH odbio pritvor!

POZNATA PEVAČICA IZBEGLA HAPŠENJE za organizovani kriminal - EVO ŠTA SE KRIJE iza ovog slučaja!

Foto: MUP Kantona Sarajevo

Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH da se odredi pritvor za pevačicu Verenu Cerovinu, potvrdio je njen advokat Damir Koča.

Podsećamo, Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor u predmetu koji se tiče organizovanog kriminala protiv Ognjena Odovića i Verene Cerovine. Pritvor je bio predložen zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ometanja istrage.

 

 

Sumnje i optužbe

Navedeni osumnjičeni se terete za krivično delo Organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 232. KZ BiH. Oni se sumnjiče za pomaganje u skrivanju Ognjena Orašanina, pripadnika Škaljarskog klana, za kojim je bila raspisana poternica. Orašanin je bio uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH.

Foto: MUP kantona Sarajevo

Ognjen Orašanin

Hapšenje i optužbe

Orašanin je optužen da je kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ilegalnim supstancama. On je bio uhapšen na Otoci, a prilikom hapšenja kod osumnjičenih su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon izvršene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom delu.

Sud BiH je doneo odluku da Verena Cerovina neće biti u pritvoru, ali istraga i dalje traje, a optužbe za organizovani kriminal i pomaganje u skrivanju osumnjičenog člana Škaljarskog klana ostaju na snazi. Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti zbog veza sa organizovanim kriminalom i poternicom za osumnjičenim pripadnikom kriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading