NOVI SAD U SUSRET TITULI KULTURNE PRESTONICE 2021.!

Autor:

Zabava

22.09.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Železnička stanica kao ustanova kulture.

RepublikaFoto: Wikimedia.org/Dennis Jarvis

U okviru „Kaleidoskopa kulture" u Novi Sad stižu pobednici 14. Praškog kvadrijenala, najznačajnije svetske manifestacije posvećene scenskoj umetnosti, koji će predstaviti projekat „Ova zgrada govori istinu" na novosadskoj železničkoj stanici. Od danas (nedelja) pa do 24. septembra, performans Filipa Jovanovskog, koji se bavi prvenstveno problemom železničke stanice u Skoplju, a onda i problemom javnih prostora uopšte imaće osam izvođenja, u saradnji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" i Bitefa. Na železničkoj stanici (Bulevar Jaše Tomića 4) je izveden performans u podne, potom u 20,21 sat, a u ponedeljak i utorak u tri termina, od 12, 17 i 20.21 sati.

U okviru poslednje nedelje „Kaleidoskopa kulture" Novosađani će imati prilike da premijerno pogledaju predstave „Katar" i „Smederevo 1941" u Srpskom narodnom pozorištu.

Premijera predstave „Katar", u režiji Ognjena Petkovića, zakazana je za ponedeljak (23. septembar) od 20.30 časova, na Kamernoj sceni SNP. Priča prati četiri junaka koji sede u lokalnoj kafani i maštaju o odlasku u Katar i rešavanju svih životnih problema koje ,,vuku" još iz ratnih devedesetih.

"Smederevo 1941" pripoveda o sudbini novosadskih glumaca koji su stradali 5. juna 1941. u velikoj eksploziji municije u Smederevu, kao i većina stanovnika tog grada. Njihova stradalnička sudbina pretočena je u dramsko delo „Smederevo 1941", u režiji Ane Đorđević}. Predstava će premijerno biti odigrana 27. septembra u 19,30 na sceni Pera Dobrinović SNP.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading