DIZNI OTKUPIO SRPSKI CRTANI FILM! Preslatko zeleno čudovište OSVAJA SVET, a uskoro stižu i "Mozgić Borko i Motorko"

Autor:

Zabava

18.04.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši stručnjaci iz oblasti animacije beleže ogroman uspeh.

DIZNI OTKUPIO SRPSKI CRTANI FILM! Preslatko zeleno čudovište OSVAJA SVET, a uskoro stižu i "Mozgić Borko i Motorko"

Foto: youtube.com/Om Nom Stories

Kompanija Dizni otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečjeg serijala "Om Nom Stories" na svojoj platformi Disney+, saopštili su danas producenti.

Serijal "Om Nom Stories" je rezultat rada tima animatora, reditelja i dizajnera zvuka iz Srbije i sveta, koji je privukao na Jutjubu oko 4,1 miliona pretplatnika i više od 3,5 milijardi pregleda, istaknuto je u saopštenju.

- Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo poglavlje za 250 epizoda serije, koje će biti dostupne na 17 jezika. Ovaj animirani projekat je zasnovan na popularnim igricama "Cut the Rope" - naveli su producenti.

Izvršni producent studija Metaksilasis (Metaxilasis) iz Beograda i producent serijala Dmitrij Gorbunov je ocenio da se "Om Nom Stories" "iz skromne serije pretvorio u globalni fenomen koji ljudi vole".

Republika

Foto: youtube.com/Om Nom Stories

 

- Iskreno se nadam da će ovo preslatko zeleno čudovište nastaviti da osvaja srca svuda, da širi oduševljenje i rasplamsava maštu dece širom planete - poručio je Gorbunov.

Serijal prati komične dogodovštine neodoljivog junaka iz popularne igrice, smotano čudovištance po imenu Nibl (Nibble) Nom, a tu su i njegova supruga Om Nel (Nelle) i nestašni sin Nibble Nom.

Serijal "Om Nom Stories" realizovan je za britansku kompaniju "Zeptolab" sa "Sound guru studios" iz Beograda, a kako je najavljeno, studio Metaksilasis već razvija novi projekat. Reč je o animiranom serijalu "Mozgić Borko i Motorko", koji će takođe biti predstavljen u svetu i to u okviru programa "Animation Production Days" na Festivalu animiranog filma u Štutgartu u aprilu.

Deca u Srbiji će moći da od jeseni prate serijal koji prati Mozgić Borka i njegovog robota, psa Motorka u pustolovinama po Vaugradu, gde rešavaju svakodnevne probleme primenjujući tehničke veštine, maštu i snagu prijateljstva, najavljeno je u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading