FILM O NATO BOMBARDOVANJU SRBIJE PREDSTAVLJEN U MOSKVI: Biković ponosno prošetao crvenim tepihom kao PRODUCENT!

Autor:

Zabava

20.04.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film govori o osmogodišnjem dečaku Savi koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet.

FILM O NATO BOMBARDOVANJU SRBIJE PREDSTAVLJEN U MOSKVI: Biković ponosno prošetao crvenim tepihom kao PRODUCENT!

Foto: Foto Radoš Ružić

Film "Bauk" Gorana Radovanovića uvršten je u glavni takmičarski program 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, gde je sinoć premijerno predstavljen. Glumac Miloš Biković, koji igra u ovom ostvarenju o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine, prvi put je prošetao crvenim tepihom i kao producent!

Biković je podelio utiske sa sinoćne premijere "Bauka" u Moskvi i istakao da je na ovom moskovskom festivalu prvi put bio 2011. sa filmom "Montevideo, Bog te video", koji je tada osvojio nagradu publike.

- Prvi put sam bio gost na Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi 2011. godine sa filmom "Montevideo, Bog te video" i tada smo osvojili "Nagradu simpatija publike". Kao da je to bio neki znak, da će u godinama koje dolaze, ta ista publika ili možda sada već neka druga mnogostruko da nagradi pažnjom i ljubavlju moj trud i da ćemo razviti odnos, poseban odnos na relaciji glumac-publika. To što ovih dana na moskovskom festivalu predstavljam film "Bauk", prvi put kao producent, već je samo po sebi dobar znak i velika čast - napisao je glumac u objavi na Instagramu ispod svoje fotografije na crvenom tepihu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

 

- Film "Bauk" je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah, ali i duh našeg otpora zlu pre dvadeset pet godina. I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film 'Enklava' bio premijerno prikazan i nagrađen - izjavio je reditelj Goran Radovanović povodom prikazivanja filma na predstojećem filmskom festivalu u Moskvi.

U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dečaka Save našao se Jakša Prpić, sin glumice Anđelke Stević Žugić, nekada Prpić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading