NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA IRFANA MENSURA I ŽARKA LAUŠEVIĆA! Evo kako su izgledali kao mladići, za njima je "ludela" cela Juga!

Autor:

Zabava

03.05.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija je nastala davne 1983. godine.

NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA IRFANA MENSURA I ŽARKA LAUŠEVIĆA! Evo kako su izgledali kao mladići, za njima je "ludela" cela Juga!

Foto: E-Stock, ATA Images

Posle četiri decenije u javnost je isplivala nikad viđena fotografija legendarnih glumaca Žarka Lauševića i Irfana Mensura, koji su na tokom karijere često sarađivali. 

Dvojica velikih prijatelja, onih za ceo život, slavu su stekli početkom osamdesetih godina različitim ulogama u filmovima, serijama i predstavama. Sarađivali su tokom rada na mnogim projektima, a tom prilikom nastale su mnoge uspomene. Jednu od njih na svom Instagram profilu podelio je Pavle Mensur, sin slavnog Irfana.

Fotografija je nastala davne 1983. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu tokom igranja predstave "Kolubarska bitka" u kojoj je Laušević dočarao lik Alekse Dačića, dok je Mensur igrao Slavka Mačvanina. 

Republika

Foto: instagram.com/pavlemensur

 

Na fotografiji se vidi kako dvojica glumaca leže na podu, obučeni u vojničku uniformu. U pomenutoj predstavi igrali su i Miša Janketić, Milan Štrljić, Predrag Laković, Josif Tatić, Milan Lane Gutović, Tanasije Uzunović i mnoga druga velika imena iz sveta glume.

Mensur i Laušević bili su veliki prijatelji, a nakon Žarkove smrti u novembru prošle godine, Irfan je imao samo reči hvale za svog kolegu i održao je emotivan govor na komemoraciji posvećenoj slavnom glumcu.

Nemoj ko da je suzu pustio, Anita, deco, ljutiće se znam. Ostaju mi samo sećanja. Napravio sam puškice, napisao sam sve na ruci, šta će meni nedostajati? Nedostajaće mi naši razgovori dok je bio u Njujorku, tekstovi koje mi je slao još nedopisanih knjiga sa pitanjem šta mislim, i ja sam nekada mislio. Nedostajaće mi preporuke knjiga i koje mi je on kupovao, jedan poklon koji sam dobio od njega, neke žute čarape, naše šetnje... On upali kameru na svom telefonu pa šetamo zajedno Njujorkom, pa ja to isto uradim kad njega zovem i on mi kaže: "Lakše malo, da uživam". Ne pristajem na to, nije fer - rekao je tada Mensur na sceni JDP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading