ROK SPEKTAKL U BEOGRADU: The Smile održali sjajan koncert u Hangaru, konačno smo videli Toma Jorka

Autor:

Zabava

15.06.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tom Jork je od početka isporučivao sa bine sjajnu energiju i publika je, oduševljena što ima priliku uživo da ga vidi, snimala svaki detalj pevajući hitove The Smile-a

ROK SPEKTAKL U BEOGRADU: The Smile održali sjajan koncert u Hangaru, konačno smo videli Toma Jorka

Foto: republika.rs

Beogradska publika napokon je doživela da uživo vidi veliku rok zvezdu Toma Jorka, frontmena kultne grupe Radiohead koji je sa bendom The Smile u petak gostovao u Hangaru.

The Smile su osnovali legendarni Tom Jork i Džoni Grinvud sa Tomom Skinerom bubnjarem Sons of Kemet.

Koncert u Beogradu je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.

Tom Jork je od početka isporučivao sa bine sjajnu energiju i publika je, oduševljena što ima priliku uživo da ga vidi, snimala svaki detalj pevajući hitove The Smile-a.

York i Grinvud su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima.

Krajem januara ove godine su objavili i drugi album “Wall Of Eyes” sa osam novih pesama, koje su takođe izveli na beogradskom koncertu.

Pesme The Smile-a se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Jorka, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu.

Na koncertu je zapažen veliki broj publike iz Rusije koja se poslednjih meseci preselila u Beograd, tako da je u jednom trenutku oko Hangara vladao osećaj da je Beograd zaista - svet.

Inače, Tom Jork se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading