POBEDILA KANCER, PA PONOVO ZAPEVALA! Glumica se pojavila na Somborskom filmskom festivalu, a o njenoj KOSI i dalje svi pričaju! (FOTO)

Autor:

Zabava

15.07.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i koncertom filmske muzike Mine Lazarević u atrijumu Gradske kuće zatvoren je šesti Somborski filmski festival, koji je trajao od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić".

POBEDILA KANCER, PA PONOVO ZAPEVALA! Glumica se pojavila na Somborskom filmskom festivalu, a o njenoj KOSI i dalje svi pričaju! (FOTO)

Foto: ATA Images

Glumica Mina Lazarević održala je koncert filmske muzike u atrijumu Gradske kuće u Somboru, kojim je svečano završen Somborski filmski festival. Mina je publiku oduševila svojim raskošnim glasom, ali i novom bojom kose. Glumica je odlučila da svoju plavu kosu prefarba u nešto tamniju nijansu, a promena je više nego očigledna.

Inače, Mina je svojevremeno govorila o svojoj bori protiv kancera.

U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ. Naravno od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pevam - rekla je Lazarevićeva svojevremeno u emisiji "Preživeli".

Republika

Foto: Foto Milan Đurđević

Mina Lazarević

Inače, sinoć je završen Somborski filmski festival i žiri Glavnog takmičarskog programa koji je radio u sastavu Vesna Čipčić, Ana Maria Rossi i Radovan Vujović dodelio je nagradu "Ernest" za najbolji film festivala ostvarenju "Za danas toliko" reditelja i scenariste Marka Đorđevića. 

Dobitnici nagrade "Boer" za najbolju žensku i mušku ulogu su Paulina Manov i Svetozar Cvetković za uloge u filmu "Ruski konzul" Miroslava Lekića.

- Lepota malih festivala kao što je ovaj u Somboru jeste u tome što ovakve divne sredine donose veliko zadovoljstvo da naš rad, kao glumaca,  može da se prepozna - istakao je u svom obraćanju Svetozar Cvetković.

Žiri selekcije filmova mladih autora u kome su bili Pavle Mensur, Ljubomir Bulajić i Stefan Vukić nagradu u ovoj selekciji je dodelio filmu "Ekskurzija" rediteljke Une Gunjak. 

Republika

Foto: Foto Milan Đurđević

Paulina Manov i Svetozar Cvetković

Specijalnu nagradu žirija za režiju dobio je film "Radnička klasa ide u pakao" Mladena Đorđevića, zbog besprekornog pristupa temi filma, svog autorskog angažmana koji je duboko okrenut u društvenoj stvarnosti u kojoj živimo.

Vesna Čipčić, glumica i predsednica žirija svečano je zatvorila festival poželevši da naredno, sedmo izdanje bude voljeno i posećeno kao i ovogodišnji festival.

Podsećamo, priznanjem "Specijalni Ernest" posthumno je nagrađen srpski i jugoslovenski filmski i pozorišni glumac i pisac Žarko Laušević. Tokom četiri dana festivala publika je imala priliku da pogleda 14 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Pored filmova, posetioci su imali priliku da prisustvuju i promocijama knjiga u čijem fokusu je filmsko stvaralaštvo. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading