ZAVRŠENA KOMEMORACIJA RADMILI ŽIVKOVIĆ! Višeminutni aplauz za pokojnu glumicu, porodica VAN SEBE! (FOTO+VIDEO)

Autor: P. R. / M. P.

Zabava

24.09.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa portala Republika donosi materijal sa lica mesta!

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA RADMILI ŽIVKOVIĆ! Višeminutni aplauz za pokojnu glumicu, porodica VAN SEBE! (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Nešto posle 12 časova, završena je komemoracija pokojnoj Radmili Živković u Narodnom pozorištu. U nastavku ovog teksta možete pogledati kako je sve ovo izgledalo.

12.10Na kraju komemoracije, usledio je gromoglasan aplauz za pokojnu Radmilu Živković, koji je trajao nekoliko minuta. Ćerka Bojana je jecala, dok joj je otac Predrag brisao suze.

12.00 - Prilozi i dalje traju, a jecaji odzvanjaju Narodnim pozorištem

11.30 - Puštena je video-kompilacija sa najbažnijim ulogama Radmile Živković, koja je rasplakala sve prisutne

11.23 -Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić održao je treći govor:

- Poštovana i draga porodico, dame i gospodo, nisam očekivao da ću biti u ovoj ulozi da se opraštam od naše rade. Mi smo bili porodično vezani, ja sam njihov zet da tako kažem, a vi znate, gde vam je žena tu ste i vi. Vezani smo bili 30 godina. Sve mi se čini da ona i dalje nešto glumi… Uvek je bila legenda u svojoj profesiji, i kad sam je upoznao tih davnih dana, nametnula se svojim talentom, to se odmah videlo.

Republika

Foto: Republika

Ivica Dačić

11.18 - Ministar kulture Nikola Selaković drži drugi govor:

Naša Rada Živković je bilo zrnce zlata. njenoj duši je sada sigurno lakše jer odlazi na bolje, lepše, večno mesto. Neverovatna je ta količina žara s kojom je ova žena svetlih očiju radila svoj posao. I najmanjom sporednom ulogom je znala da baci u senku glavne junake. Naša kultura je dobila mnogo, jer ono što je ona pokazala, niko ne može da nam oduzme… Neka joj je večna slava - rekao je.

Republika

Foto: Republika

Nikola Selaković

11.15 - Glumica Tanja Bošković jeca na sav glas

Republika

Foto: Republika

Tanja Bošković

11.10 - Bule Goncić održao je prvi govor:

- Rada nije bila obična glumica, sva vrata su joj odmah otvorena zbog svog talenta i nesvakidašnjosti… Završila je na nebu glume, svetlo koje će zauvek obasjavati naše pozorište. razgranuće mrak svaki put kad se podignu zavese na sceni. Njen dar je odmah bio prepoznat, igrala je mnoge uloge, sve više obasjavajući naše scene - rekao je Bule, pa dodao:

Njen dar je nesumnjivo prepoznat od svih kolega, a najviše publike. Svetlo rade živković se nikada nije ugasilo i nikada nije trepnulo u sumnji pred mrakom. Upravo ono što je najhumanije u čoveku, Rada je imala.

11.07 - Počeo je minut ćutanja! 

11.06 - Bule Goncić se poklonio Radmili Živković

11.05 - Počela je komemoracija, a došli su Tanja Bošković, Dragana Varagić, Aleksandar Đurica, Bojana Stefanović, Radoslav Zelenović, Geroslav Zarić, Nikola Selaković, Ivica Dačić…

11.03 - Porodica se smešta u prvi red, muk u Narodnom pozorištu!

11.01 - Mnoge poznate i uticajne ličnosti stigle su na komemoraciju

10.56 - Bojana Bambić, ćerka Radmile Živković prima saučešća

10.55 - Predrag Bambić, bivši muž Radmile Živković stigao je na komemoraciju

10.55Svetislav Bule Goncić, upravnik Narodnog pozorišta, držaće govor.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Bule Goncić sa bivšim suprugom Radmile Živković

10.50 - Uskoro počinje komemoracija, a prve slike iz Narodnog pozorišta možete videti u nastavku ovog teksta!

Komemoracija povodom smrti prvakinje Drame Narodnog pozorišta Radmile Živković održava se danas na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a ekipa portala Republika nalazi se na licu mesta.

Republika

Foto: e-stock

Radmila Živković je preminula 20. septembra u Beogradu

Radmila Živković je rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, a preminula je 20. septembra 2024. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih. Stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta postala je 1984. godine.

Igrala je u nekoliko desetina filmova, a poznata je i po ulogama Đilde u seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari", ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova". Dobila je nagrade "Milivoje Živanović" i "Žanka Stokić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading