RADMILA ŽIVKOVIĆ SE UPISALA U VEČNOST! Evo pored koga će počivati slavna glumica u Aleji zaslužnih građana!

Autor:

Zabava

24.09.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cenjena dramska umetnica biće sahranjena na Novom groblju u Beogradu.

RADMILA ŽIVKOVIĆ SE UPISALA U VEČNOST! Evo pored koga će počivati slavna glumica u Aleji zaslužnih građana!

Foto: Republika

 

 

Legenda srpskog glumišta Radmila Živković preminula je petak 20. septembra u 72. godini, a danas će biti sahranjena na Novom groblju u Beogradu. Cenjena dramska umetnica počivaće u Aleji zaslužnih građana, a njeno ime će stajati uz velikane poput Kornelija Kovača, Jagoša Markovića, Branke Veselinović, dok su na grobnom mestu pored i višemedijski umetnik Vladan Radovanović, umetnica Nada Knežević i drugi.

Podsetimo, na komemoraciju je među prvima je stigla glumičina uplakana ćerka Bojana Bambić, kao i Radmilin bivši suprug Predrag Bambić, koji je došao zajedno sa glumcem Svetislavom Buletom Goncićem.

Ubrzo nakon njih u prostorije Narodnog pozorišta ušetala je Tanja Bošković, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar kulture Nikola Selaković i drugi.

Komemoracija je započela minutom ćutanja, a zatim su Selaković, Dačić i Goncić održali govore u čast Radmile Živković.

Porodica, mnogobrojni prijatelji i kolege Radmile Živković okupili su se na Novom groblju u Beogradu kako bi ispratili na večni počinak slavnu dramsku umetnicu. Među prisutnima na Novom groblju su i pozorišna rediteljka Ivana Vujić, glumica Nataša Ninković, Tanja Bošković, Darko Tomović, Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića...

Radmila Živković je rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, a preminula je 20. septembra 2024. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih. Stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta postala je 1984. godine.

Igrala je u nekoliko desetina filmova, a poznata je i po ulogama Đilde u seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari", ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova". Dobila je nagrade "Milivoje Živanović" i "Žanka Stokić".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading