MESTO GDE KNJIŽEVNOST POSTAJE VIŠE OD REČI NA PAPIRU: Najavljen Sajam knjiga, Toni Parson stiže u Beograd!

Autor:

Zabava

27.09.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 19. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu.

MESTO GDE KNJIŽEVNOST POSTAJE VIŠE OD REČI NA PAPIRU: Najavljen Sajam knjiga, Toni Parson stiže u Beograd!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 19. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom "Reč je slobodna", a zemlja počasni gost je Kuba, najavili su danas organizatori.

Predsednik Odbora Sajma knjiga, akademik Dušan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da je sajam "jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u zemlji". Kako je rekao, prošle godine je bilo skoro 200.000 posetilaca, a na 67. Sajmu knjige se očekuje približan broj, uz oko 400 izlagača.

Foto: Printscreen

 

- Lepi su dani kad dođete na sajam i vidite hiljade mladih ljudi koji kupuju knjige - naglasio je Kovačević.

Sekretar u Sekretarijatu za kulturu Grada Beograda Nataša Mihailović Vacić je rekla da je Sajam "mesto gde književnost postaje više od reči na papiru, gde se rađaju susreti".

JEDNA ULAZNICA ZA CELU PORODICU

Sajam knjige će biti otvoren za posetioce 19. septembra od 10:00, dok je svečano otvaranje u 18:00, Školski dan je 24. oktobar, dok je Porodični dan 21. i 22. oktobra, kada čitava porodica može ući sa jednom ulaznicom.

Sajam se održava u tradicionalnom prostoru u Halama 1, 1a, 2a i 4, a lista učesnika još nije konačna.

Ambasador Kube Lejde E. Rodriges Hernandes se zahvalio Ministarstvu kulture Srbije i organizatorima sajma na odluci da njegova zemlja bude počasni gost, dodavši da je čast učešće "na velikom i značajnom sajmu knjige, ne samo za Srbiju".

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dušan Kovačević, predsednik Odbora Sajma knjiga

- Učešće Kube govori o visokom stepenu odnosa Srbije i Kube, koji su tradicionalno prijateljski i sve bolji. Knjiga je važna stvar u životu mnogih Kubanaca i Srba. Na Kubi je sajam knjiga nacionalni praznik, a knjiga je kao velika misterija koju treba da odgonetnemo svakog dana - naveo je Hernandes.

Sajam knjiga u Beogradu posetiće renomirani kubanski pisci i pesnici, kao i predtsavnici izdavačkih kuća, a gosti sajma biće i pisci Nataša Rogelja iz Slovenije, David Unger iz Gvatemale i Sjedinjenih Država, i Britanac Toni Parsons.

Republika

Foto: Credit: Krumphanzl Michal / ČTK / Profimedia

Toni Parsons

 

Sajam će imati programske celine "Hiljadu zašto", koja je posvećena književnosti za decu i mlade, "Pesme sunca" posvećenu poeziji, "Atlas opisan nebom" posvećenu piscu Goranu Petroviću (1961-2024), kao i tematsko "Sumnjivo lice", nazvanu po komediji Branislava Nušića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading