ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA "ĐENERAL": Glavnu ulogu tumači Nikola Rakoćević, reditelj otkrio: "I na pauzama se ponašao kao Draža"!

Autor:

Zabava

01.10.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera se očekuje tokom 2025. godine.

ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA "ĐENERAL": Glavnu ulogu tumači Nikola Rakoćević, reditelj otkrio: "I na pauzama se ponašao kao Draža"!

Foto: ATA Images/Printskrin

Scenarista i režiser filma Miloslav Samaradžić objavio je da je u subotu, 21. septembra 2024, u selu Leušići ispod Ravne gore pala poslednja klapa na snimanju igranog filma "Đeneral". U ulozi Draže Mihailovića našao se Nikola Rakočević, koji je u čizme komandanta Kraljevske vojske u Drugom svetskom ratu uskočio nakon što ih je izuo Igor Đorđević, prvobitno planiran za ovu ulogu.

Nikola Rakočević kao Draža sve nas je zadivio načinom ulaska u ulogu. On se i na pauzama i tokom obeda ponašao kao Draža. Usvojio je karakteristične Dražine pokrete na osnovu američkog filmskog snimka iz 1944. Ovde je Draža drugačiji nego na snimcima sa suđenja iz 1946. Od svih dosadašnji, pet ili šest filmskih Draža, Nikola je jedini gradio lik prema ovim snimcima iz 1944. Ali i prema tekstu koji je Draža zaista izgovarao, tj. prema dokumentima iz Vojnog arhiva u Beogradu - rekao je Samardžić.

Foto: Wikipedia

 

Film je sniman tokom septembra 2023. i septembra 2024. na više lokacija u Višegradu, u kanjonu reke Đetinje iznad Užica, u Ovčar Banji, na travnatom aerodromu u Davidovcu kod Paraćina, u kasarni Vojske Srbije u Kragujevcu, na Gledićkim planinama, na Rudniku i Ravnoj gori.

- Kao što se i očekuje pri snimanju ratnog filma, bilo je fizički veoma zahtevno. Istorijska bitka za Višegrad, koja se odigrala 5. oktobra 1943, kada su četnici oslobodili ovaj grad od Nemaca i ustaša, većim delom bila je noćna. Padala je sitna kiša, temperatura osam stepeni, blato do kolena. Statisti četnici puze po blatu da ubace bombe u nemački rov i bunkere, a statisti Nemci se smrzavaju u blatnjavom rovu. Bilo je više prehlađenih - otkrio je Samardžić za Kurir.

Prema rečima autora "Đenerala", na snimanju je bilo oko 600 statista, a za potrebe ovog filma sašiveno je oko 350 uniformi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading