VAŽAN JUBILEJ: KIDS FEST slavi 20 godina! Festival počinje 12. oktobra filmom "Planeta 7693"!

Autor:

Zabava

01.10.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 12. do 20. oktobra mališani i njihove porodice moći će da uživaju u filmskoj smotri. Pored domaćih i regionalnih, tu su i produkcije iz Francuske, Pakistana, Norveške...

VAŽAN JUBILEJ: KIDS FEST slavi 20 godina! Festival počinje 12. oktobra filmom "Planeta 7693"!

Foto: Filip Olćan

Dečiji filmski festival KIDS FEST ove godine slavi veliki jubilej - 20 godina postojanja! Jubilarni festival, koji se održava pod sloganom "Kadar mog odrastanja", počinje 12. oktobra i trajaće do 20. oktobra, a mesto okupljanja je MTS Dvorana.

Najmlađe čeka bogat program - 13 premijernih ostvarenja, šest repriza, kao i razlitiče kinematografije- od regionalne do francuske, norveške, pakistanske...

Dečiji filmski festival svake godine ima i svog ambasadora, osobu koja pomaže u promociji, da se glas o dečijoj filmskoj smotri čuje i šire, a ove godine to je muzičarka Bojana Vunturišević. 

Foto: Filip Olćan

Igor Stanković, idejni tvorac festivala

Na konfereciji za medije, na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg KIDS FESTA, govorili su Igor Stanković, osnivač i idejni tvorac festivala, Milica Joksimović, koordinatorka festivala, ambasadorka Bojana Vunturišević, kao i reditelj filma "Planeta 7693", koji će otvoriti smotru, Gojko Berkuljan, glumica Kristina Stevović Obradović, koja u pomenutom filmu glumi majku i dečak Ilija Pejaković, koji tumači jednu od nosećih uloga u ovom ostvarenju. 

Igor Stanković je na početku svog obraćanja rekao da je prvi KIDS FEST nastao kao ideja nekih mladih entuzijazista, okupljenih oko nekog malog stola u jednoj maloj kancelariji sa idejom da ako odrasli imaju svoj festival koji se zove Fest, zašto i deca ne bi imala svoj KIDS FEST. 

- Pre 20 godina na samom otvaranju je bio prikazan film "Sva nevidljiva deca", kojem je jedan od segmenata filma režirao Emir Kusturica -segment "Plavi Ciganin". Film je finansiran sredstvima Unicefa, to je bila velika stvar - kazao je Simić, kao i da su iz godine u godinu učili na svojim greškama kako bi festival učinili sve boljim. 

Foto: Filip Olćan

Kristina Stevović Obradović i Ilija Pejaković, glumci u filmu "Planeta 7693"

Tako su, na prvom festivalu, na samom plafonu, postavili mrežu punu balona i kada je festival otvoren, baloni su puštene. 

- Međutim, nismo očekivali da će deca početi da pucaju te balone! To je bilo zabavno, pažnja je u prvih nekoliko minuta filma bila usmerena na to čiji će balon da pukne što jače - ispričao je Stanković kroz smeh. 

Bojana Vunturišević je čestitala organizatorima godišnjicu i poželela im da u narednih 20 godina ostvare da njihov festival dođe i do drugih gradova, malih gradova koji nemaju bioskop, pozorište...

Film "Planeta 7693", koji otvara KIDS FEST, je spoj fantazije i iskrene emocije, film o maštovitom devetogodišnjem dečaku koji pokušava da popravi narušene porodične odnose uz pomoć neobične drugarice 7693. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading