VOJI BRAJOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO! Evo koje sve GLUMAČKE VELIČINE su dobile priznanje "Zlatna arena"!

Autor:

Zabava

03.10.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najdublji trag ostavio je u ostvarenjima "Otpisani" i "Povratak otpisanih" kao Tihi.

VOJI BRAJOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO! Evo koje sve GLUMAČKE VELIČINE su dobile priznanje "Zlatna arena"!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumac Vojislav Voja Brajović laureat je prestižne nagrade "Zlatna antena" za doprinos regionalnoj produkciji drama i serija na 14. međunarodnom Festivalu drama i serija (FEDIS), saopštio je danas festival.

Kako je istaknuto, nagradu su dobila brojna značajna imena regionalnog glumišta i televizijskog stvaralaštva, a ove godine dobitnik nagrade je Voja Brajović.

"Zlatnu antenu" su dobili i Velimir Bata Živojinović, Siniša Pavić, Milan Gutović, Miki Manojlović, Mira Banjac, Seka Sablić i Rade Šerbedžija.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić E stock Aleksandar Nalbantajn

 

Brajović je srpski i jugoslovenski glumac rođen je u Beogradu, 11. maj 1949 godine. Studije glume otpočeo je 1967. na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Predraga Bajčetića, a diplomirao je 1971.  godine.

Tokom svoje bogate karijere, Brajović je ostvario mnoge zapažene uloge koje su ostavile dubok trag u regionalnoj kinematografiji i televiziji gde je ostvarijo više od 50 značajnih uloga. Glumačku karijeru u televizijskim serijama otpočeo je 1970. godine u seriji "Mirina TV stupica". Najdublji trag ostavio je u ostvarenjima "Otpisani" i "Povratak otpisanih" kao Tihi. Pored toga, tumačio je uloge i u seriji "Bolji život" kao Terminator i "Metla bez drške" u ulozi Srećkovića.

Poslednih godina Voja Brajović tumači uloge u brojnim televizijskim serijama, a ove godine u čak četiri koje su u zvaničnoj selekciji 14. FEDIS festivala. Brajović je dobitnik brojnih najznačajnijih glumačkih nagrada kao što su Dobriničin prsten, Sterijina nagrada, Zoranov brk, nagrada Pavle Vuisić, Joakim Vujić i brojnih drugih priznanja. Festival drama i serija (FEDIS) održaće se od 8. do 10. oktobra u Domu omladine Beograda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading