NOVI FILM RAJKA GRLIĆA PREMIJERNO PRIKAZAN U BEOGRADU: Jelena Đokić oduševila elegancijom, Uliks Fehmiu sa suprugom na crvenom tepihu

Autor:

Zabava

11.10.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskoj MTS dvorani sinoć je održana premijera ostvarenja "Svemu dođe kraj".

NOVI FILM RAJKA GRLIĆA PREMIJERNO PRIKAZAN U BEOGRADU: Jelena Đokić oduševila elegancijom, Uliks Fehmiu sa suprugom na crvenom tepihu

Foto: Foto Filip Olćan

Premijera filma "Svemu dođe kraj" renomiranog reditelja Rajka Grlića sinoć je održana u beogradskoj MTS dvorani. Zajedno sa koscenaristom i piscem Antom Tomićem, Grlić je snimio još jedno upečatljivo ostvarenje, ljubavni triler koji ujedno slovi za ozbiljnu kritiku društva.

Pored eminentnog autorskog dvojca, na crvenom tepihu našli su se glumci iz filma: Jelena Đokić, koja je pokazala svoj elegantni stil zbog kojeg su sve oči bile uprte u ovu popularnu glumicu, zatim Boris Isaković, Živko Anočić, Janko Popović Volarić, kao i koproducent Uliks Fehmiu, koji se posle dužeg vremena pojavio u Beogradu u društvu supruge Snežane Bogdanović.

Republika

Foto: Foto Filip Olćan

Jelena Đokić i Rajko Grlić


Veliki broj javnih ličnosti, kolega i prijatelja među kojima su bili Milena Predić, Miodrag Krivokapić, Goran Marković, Branka Petrić, Radoslav Rale Zelenović i drugi došlo je da pogleda Grlićevo ostvarenje, nakon čijeg je završetak usledio dug i intenzivan aplauz za ekipu.

 
Republika

Foto: Foto Filip Olćan

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu

Podsetimo film Svemu dođe kraj inspirisan je Krležinim delom "Na rubu pameti", a u saradnji s Antom Tomićem, Grlić istražuje tamne strane tranzicije i kapitalizma. Kroz dva sveta – bogatih i moćnih koji upravljaju društvom i običnih ljudi koji se suočavaju s nepravdom – film prikazuje borbu koja je istovremeno fizička i moralna.

Filmovi ne menjaju svet, ne dižu revolucije. Poruke filma se govore initimnije. Film prikazuje koliko smo svi slični u svojoj nesreći i koliko je ona manje - više svuda ista - rekao je Grlić uoči beogradske premijere.


Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli, u Sarajevu, na festivalu u Herceg Novom. Na pomenutim smotrama nagrađeni su glumci Boris Isaković Zlatnom Arenom za najbolju sporeednu mušku ulogu, Jelena Đokić Zlatnom mimozom za najbolju žensku ulogu.

Večeras sledi novosadska premijera i film počinje da živi svoj bioskopski život.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading