RADIMO I BOLESNI, JEDEMO HRANU SA PAPIRA: Sa ovim problemima se glumci suočavaju, Voja Brajović sve otkrio: "Kaskaderi su zarađivali više od nas"

Autor:

Zabava

11.10.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cenjeni glumac kaže da u jednom trenutku nije imao novca ni za hleb.

RADIMO I BOLESNI, JEDEMO HRANU SA PAPIRA: Sa ovim problemima se glumci suočavaju, Voja Brajović sve otkrio: "Kaskaderi su zarađivali više od nas"

Foto: Tanjug

Iako imamo mnogo primera glumaca koji sasvim dobro žive od svog posla, glumac Voja Brajović je razotkrio i drugu stranu glumačkog poziva. Jedan od najcenjenijih dramskih umetnika u Srbiji je priznao da u jednom trenutku nije imao novac da kupi hleb.

Bilo je to u vreme snimanja "Povratka otpisanih" u kojem je tumačio lik Tihog. Tada je Voja Brajović govorio o svojoj profesiji, a dotakao se i finansija, te istakao da "glumci nikada nisu bili ni cenjeni, ni plaćeni".

- Imamo na hiljade mladih glumaca. Nekad je bilo tri fakulteta u celoj Jugoslaviji, na 22 miliona izlazilo je 20, 30 glumaca i glumica godišnje. Onda je svako nalazio svoj put...", rekao je na početku Brajović, a zatim progovorio o finansijama - "Nikad nisu glumci bili ni cenjeni, ni plaćeni. Mladi ljudi bi da osnuju porodicu! Teško je to... - rekao je glumac, pa dodao:

Republika

Foto: Foto printskrin/youtube.com/RTS prikazuje

"Otpisani"

- Kad kažem cenjeno mislim na to da neko zbog toga ima neke privilegije, ne... A plaćeno nije bilo nikad! Ta jedna glumačka elita, koja je nekad bila zaista velika, je mladima danas nepoznata. Svi su bili više vezani za pozorište, tu su se prepoznavali talenti. 'Hajde, Jano, hajde, dušo, kuću da prodamo...', sad bi da prodaju sve samo da se igra.

Brajović je istakao da je mnoge mlade ljude pokušao da odvrati od namere da se bave glumom.

- Kad mi neko sad kaže da bi da se bavi glumom, ako me moli za pomoć, ja njega molim da to ne čini! Ako to neko, ipak, toliko žarko želi, nek proveri može li iz svoje tople odeće da uđe u neku hladnoću, da se peče pod reflektorima, da radi sa anginom, da jede hranu sa papira itd... Kroz sve te muke prolazi glumac koji igra, a onaj koji ne igra prolazi kroz još veće muke - rekao je Voja jednom prilikom.

Republika

Foto: ATA Images

 

Iako su "Otpisani" jedna od najpopularnijih domaćih serija svih vremena, Voja se jednom prilikom prisetio kultne serije i ispričao da Dragan Gaga Nikolić i on od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hleb:

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zarađivali, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: 'Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare!'. Nisam imao hleb da jedem - ispričao je glumac za Infromer, dodajući da su konačno profitirali od druge sezone, snimljene četiri godine kasnije:

- Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara. Saznali smo da je Pavle (Vuisić) pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podigne cenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti. Pristao je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading