NIKITA MIHALKOV USKORO U BEOGRADU! Evo šta je razlog dolaska čuvenog ruskog reditelja!

Autor:

Zabava

11.10.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sceni Narodnog pozorišta izvešće svoju predstavu „12“, rađenu po njegovom istomenom kultnom filmu iz 2007. godine.

NIKITA MIHALKOV USKORO U BEOGRADU! Evo šta je razlog dolaska čuvenog ruskog reditelja!

Foto: Tanjug

Čuveni ruski reditelj Nikita Mihalkov, koji se proslavio filmovima "Sibirski berberin“, „Nedovršeni komad za mehanički klavir“, „Surova romansa“, „Crne oči“, „Urga“, „Nekoliko dana iz života Oblomova“ i „Varljivo sunce“, uskoro dolazi u Beograd, gde će izvesti svoju predstavu "12" na sceni Narodnog pozorišta.

Teatar "Nikita Mihalkov Radionica ‘12" iz Moskve gostovaće 26. i 27. oktobra (19.30) na Velikoj sceni Narodnog pozorištu u Beogradu sa predstavom "12", u režiji renomiranog umetnika Nikite Mihalkova koji se potpisuje i kao glumac, ali i koautor teksta, zajedno sa braćom Presnjakov. Predstava traje 3 sata i 20 minuta i biće titlovana na srpski jezik. 

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Narodno pozorište u Beogradu

Predstava "12“ je rađena po istomenom kultnom filmu Nikita Mihalkova, iz 2007. godine, koji je dobio specijalnog Zlatnog lava na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Takođe, nominovan je za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, a 2008. osvojio je i nagradu publike na festivalu u Karlovim Varima.

Ova prdstava premijerno je izvedena 2021. godine u Boljšom teatru u Moskvi, a preispituje neke od važnih životnih tema kao što su sloboda, saosećanje i sposobnost da se pomogne potpunom strancu koji je u nevolji. Uz naglasak da je zakon iznad svega, komad postavlja i pitanje šta bi trebalo učiniti kada je milost iznad zakona?

Foto: Youtube.com printscreen

 

U središtu radnje je priča o dvanaestorici porotnika iz različitih slojeva društva koji vode raspravu o tome da li je Umar, 18-godišnji čečenski mladić, kriv. On je osumnjičen za ubistvo svog usvojitelja, ruskog oficira. Svi dokazi protiv njega govore u prilog tome da je kriv i svi porotnici, osim jednog, odlučni su da ga osude. Taj porotnik smatra da tu, ipak, nešto nije u redu, iako se tako na prvi pogled uopšte ne čini, i poziva kolege da ponovo razmisle o svojim odlukama…

Mihalkov tumači ulogu glavnog porotnika, dok njegovog kolegu koji pokušava da preokrene proces igra Nikolaj Burljajev, takođe, veliki ruski glumac i reditelj.

U ulogama porotnika nastupaju i Vladimir Dolinski, Georgij Peradze, Igor Sergejev, Sergej Radčenko, Aleksandar Vedmenski, Jevgenij Dubovskoj, Anton Rom, Pavel Iljin, Vladimir Kočetkov i Sergej Stepančenko, Sudski izvršitelj je Aleksandar Kižajev, a Optuženi – Ramiz Kjalbijev. U sceni završnog plesa učestvuje Dečiji plesni ansambl „Amtsabz”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading