PREMIJERA FILMA NASTALOG PO ISTINITOJ PRIČI LJILJANE HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ! Evo kada stiže na male ekrane!

Autor:

Zabava

21.10.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ogromnog bioskopskog i festivalskog uspeha ostvarenje "Sveta Petka – Krst u pustinji" premijerno će biti prikazano na RTS.

PREMIJERA FILMA NASTALOG PO ISTINITOJ PRIČI LJILJANE HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ! Evo kada stiže na male ekrane!

Foto: ATAImages

Nakon veoma uspešnog bioskopskog život sa više od 100.000 gledalaca, prikazivanja na čak 67 međunarodnih festivala i osvojene 32 nagrade, filmsko ostvarenje "Sveta Petka - Krst u pustinji" konačno stiže na male ekrane. 

Ostvarenje reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića imaće svoju televizijsku premijeru uoči praznika Svete Petke, na prvom programu RTS, u subotu 26. oktobra od 21 čas.

Republika

Foto: Foto promo

 

Publika će uživati u posebnom kinematografskom doživljaju slike i zvuka, nastalo po istinitoj priči i bestseleru "Petkana" Ljiljane Habjanović Đurović. Film prati život pobožne mlade Paraskeve, gde upoznajemo njen put od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije Svetiteljke Pravoslavlja. 

Sniman na autentičnim lokacijama u Jordanu, Srbiji i Jašiju, moderan u izrazu i ritmici kadrova, ovaj film nam donosi priču staru vekovima, koja i danas snažno živi u vernicima i poštovaocima Svete Petke. 

Republika

Foto: Foto promo

 

Glumačku podelu čine Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Branislav Tomašević, Daniel Sič, Andrej Šepetkovski i Mladen Sovilj kao i nekolicina jordanskih glumaca. 

- S obzirom na to da je glavna radnja filma smeštena u Jordanu, jedan od najvećih podviga jeste bilo savladavanje arapskog jezika. Sreća moja pa nisam morala da reprodukujem bez akcenta nego sam se trudila da bude čisto i razumljivo. Mentor mi je bio profesor Marko Gagić sa arabistike koji mi je sa mnogo strpljenja pomogao da savladam neke sasvim drugačije vokale - rekla je Milena Predić uoči bioskopske premijere filma.

Republika

Foto: Foto promo

 

Film "Sveta Petka – Krst u pustinji" je prva srpsko-jordanska koprodukcija, podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Filmskog Centra Srbije, ali i Kraljevskog filmskog centra Jordana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading