MILAN MARIĆ I NATAŠA NINKOVIĆ OČARALI PORTUGALCE! Predstava "Edip" JDP doživela OVACIJE!

Autor:

Zabava

21.10.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika u Portu uživala je u savremenom tumačenju Sofoklove tragedije.

MILAN MARIĆ I NATAŠA NINKOVIĆ OČARALI PORTUGALCE! Predstava "Edip" JDP doživela OVACIJE!

Foto: RTS/printscreen

Predstava "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta osvojila je domaću publiku, pa se za njeno izvođenje uvek traži karta više. Magija na sceni koju stvaraju srpski glumci, predvođeni Milanom Marićem i Natašom Ninković, očarala je publiku u Portu u Portugalu, gde je komad nedavno izveden.

Jugoslovensko dramsko pozorište je sa predstavom "Edip“ gostovalo u Nacionalnom pozorištu Sao Žoa u Portu. Tokom oba izvođenja publika je dugim aplauzima pozdravila naše glumce.

Republika

Foto: RTS/printscreen

 

 

Predstava "Edip" je, nakon uspešnih gostovanja na značajnim evropskim scenama, stigla u Porto, gde su srpski glumci tamošnjoj publici pokazali savremeno tumačenje Sofoklove tragedije.

- Jako je lepo kada prođete Portom i vidite plakate Jugoslovenskog dramskog pozorišta i grada Beograda, gde se objavljuje gostovanje naše predstave "Edip". I, naravno, puno nam znače susreti sa našim kolegama ovde - rekla je Tamara Vučković Manojlović, direktorka JDP-a, prenosi RTS.

Značaj predstave "Edip" je u uspešnom prilagođavanju antičke tragedije našem vremenu. Portugalska publika je stajaćim ovacijama pozdravila predstavu Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

- Osnovna moć te predstave je u njenom tekstu koji je preživeo dve i po hiljade godina, koji je napisan tada i dan-danas kada ga postavite na scenu on je aktuelan. Kako? Pa, eto tako. Isto tako i ova predstava, očigledno na isti način radi - istakao je glumac Milan Marić, dok je Nataša Ninković istakla da ova je predstava prikaz našeg odnosa prema svemu što nas okružuje.

Republika

Foto: RTS/printscreen

 

- Ovo je jedan od načina da publika ovde vidi kako mi razmišljamo o nekim stvarima danas. Kroz ovu predstavu i kroz jedan antički tekst, zajedno sa rediteljem, mi govorimo o našem odnosu prema svetu u kome živimo - objašnjava glumica Nataša Ninković. 

U predstavi igraju još Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović, Joakim Tasić, Milan Bobić, Luka Antonijević. Luka Sević i Veljko Stevanović.

Ovo gostovanje rezultat je saradnje dva pozorišta. Nacionalni teatar iz Porta 4. novembra stiže u JDP sa predstavom "Veštice iz Salema".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading