Tragedija najlepše žene sveta! Prokletu Dalidu OBOŽAVALI su svi, a ona se nakon borbe sa DEPRESIJOM UBILA: Život je NEPODNOŠLJIV, oprostite mi!

Autor:

Zabava

29.04.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalila je bila poznatija i od Džeki Kenedi, a depresija ju je ubila.

Tragedija najlepše žene sveta! Prokletu Dalidu OBOŽAVALI su svi, a ona se nakon borbe sa DEPRESIJOM UBILA: Život je NEPODNOŠLJIV, oprostite mi!

Foto: youtube.com/printscreen

Jolanda Kristina Điljoti rođena je u Kairu 1933. godine, otac joj je bio prva violina Opere u Kariu, a majka krojačica. Jolanda je od oca nasledila talenat za muziku, kao i njena braća Bruno i Orlando.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Dalida se ubila

Bila je na samom vrhu tokom čitave karijere, svet ju je obožavao, bila je popularnija od Džeki Kenedi, ali bez obzira na sve to bila je depresivna i usamljena.

1954. godine postala je Mis Egipta, a nekoliko meseci kasnije se preselila u Pariz, gde je odabrala umetničko ime Dalida, po kom je danas poznaje čitav svet.

 

 

Bila je izuzetno vredna i uporna, učila je francuski marljivo, živela je u oskudici, a novac je zarađivala glumeći u kabareima na Jelisejskim poljima, gde se pokazala i svoj muzički talenat.

Njen prvi hit Madonna doživeo je veliki uspeh, dok je Bambino rasprodat u 300.000 primeraka, te je Dalila prva koja je dobila zlatnu ploču, a ostao je 46 nedelja u prvih deset francuske top-liste. Kako su se menjali muzički žanrovi, tako se i ona njima prilagođavala, pa je šezdesetih pevala tradicionalnu grčku pesmu Darla Dirladada, a sedamdesetih snimila više albuma u disko stilu i u svim stilovima bila je na vrhu.

 

 

Menadžer Ele Ficdžerald ponudio joj je u Americi petnaestogodišnji ugovor, što je Dalida odbila. Bila je jedinstvena, pevala je na deset jezika (francuskom, italijanskom, arapskom, nemačkom, španskom, herbrejskom, grčkom, japanskom, holandskom i engleskom), punila je parisku "Olimpiju" po mesec i po dana zaredom, nastupala u "Karnegi holu". Više puta je posetila i Jugoslaviju, između ostalog i na prvom Festu 1971. godine.

 — 1976. godine proglašena je Ženom godine u Kanadi, a iza nje se na listi našla Džeki Kenedi!

 

 

Međutim, osamdesetih godina je počela da se retko pojavljuje u javnosti, kako se navodilo prolazila je kroz težak period. Iako je bila Mis Egipta i jedna od najlepših žena, Dalila je imala velikih problema sa samopouzdanjem. Od rođenja je imala loš vid, a roditelji su joj vezivali oči gazom kako bi joj oči odmarale. Nakon jedne infkecije je ostala razroka, zbog čega je bila predmet podsmeha.

Krajem sedamdesetih godina njen bivši suprug i radijski voditelj Lusijen Moris oduzeo je sebi život, a u narednim godinama je izgubila majku, a zatim i bliskog prijatelja i izraelskog pevača Majkla Branta, koji je, takođe, izvršio samoubistvo.1983. godine se ubio i njen partner Ričard Šanfre, poznati glumac, a zbog toliko tragedija prozvana je - Prokleta Dalida.

 

 

Pala je u depresiju, patila je od bulimije nesanice, a kada joj se problem sa vidom vratio 1985. godine rešila je da se u potpunosti povuče.

Poslednji put je nastupala u Antaliji 1987. godine, a samo nekoliko dana kasnije u 55. godini je sebi oduzela život. Popila je veliku količinu tableta, a iza sebe je ostavila poruku "Život je nepodnošljiv. Oprostite mi".

 

 

Kako se plašila mraka, Dalila je spavala uvek pored uključene lampe, dok je te noći lampa bila isključena. Sahranjena je u Monmartru, u kom je jedan trg nazvan po njoj, a njen grob svake godine posećuju hiljade ljudi. Na mestu gde je sahranjena nalazi se kobra, egipatski simbol koji je vraća zemlji u kojoj je rođena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading