TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM! Slavna glumica preminula PET DANA nakon smrti prvog supruga!

Autor:

Zabava

25.04.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna vest za svet umetnosti!

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM! Slavna glumica preminula PET DANA nakon smrti prvog supruga!

Foto: youtube/printsreen

Jedna od napoznatijih i najznačajnijih finskih glumica, Kaisa Korhonen, preminula je u Helsinkiju. Kaisa je preminula u glavnom gradu Finske u 82. godini, nakon borbe sa dugom bolešću. Tužnu vest o smrti svoje majke potvrdio je njen sin.

Finski mediji prenose vest o smrti znamenite umetnice koja se pored glume i režiranja, bavila i pevanjem.

Republika

Foto: youtube/printsreen

Kaisa je preminula danas, 25. aprila

Ova legendarna glumica imala je i dugu karijeru u finskom pozorištu. Počela ju je šezdesetih godina prošlog veka, a postala je poznata po operi "Lapualaisooppera", koja je premijerno izvedena 1966. godine.

Korhonen je u svojoj dugogodišnjoj karijeri radila i kao prva profesorka režije u Finskoj pozorišnoj školi,  kao profesorka dramaturgije na Odseku za glumu Univerziteta u Tampereu, i kao profesorka režije na Pozorišnoj akademiji u Helsinkiju.

Slavna glumica udavala se dva puta, a iz prvog braka ima dvoje dece.

Tužna vest pogodila je, ne samo stanovnike Finske koji su je obožavali, već i njene fanove širom Evrope i sveta, koji su je obožavali u raznim ulogama.

Kaisa je rođena u Sotkamu 1941. godine, a roditelji su joj bili provost Kusti Vihtori Korhonen i njegova supruga Kirsti Johana Korhonen. Porodica se 1957. godine preselila u Helsinki. U prvi brak stupila je 1965. godine i to sa kompozitorom Kajem Hideniusom, sa kojim je dobila dva sina. Razveli su se 1988. godine, a 1991. godine stupila je u brak sa glumce Matijem Tapiom Rasilom. Inače, prvi suprug je preminuo pet dana pre njene smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading