UMRO DONALD SATERLEND!

Autor:

Zabava

20.06.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi će ga pamtiti po triologiji "Igre gladi"

UMRO DONALD SATERLEND!

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Slavni glumac Donald Saterlend umro je u 88. godini.

Posebno se istakao u triologiji  "Igre gladi", kao i u sitkomu "M*A*S*H" i mnogim drugim.

Donald Saterlend (engl. Donald Sutherland; Sent Džon, 17. jul 1935) kanadski je glumac. Saterlend se proslavio tumačenjem uloga atipičnih vojnika u filmovima kao što su Dvanaest žigosanih, MASH, Kelijevi heroji.

Donald Saterlend je i otac Kifera Saderlanda, takođe glumca.

Detinjstvo i mladost

Donald Saterlend rođen je u Sent Džonu u Kanadi od oca Frederika Makli Saderlanda i majke Doroti Izabel. Donald Saterlend je delom Škot, Nemac i Englez. Detinjstvo je proveo u Novoj Škotskoj. Sa 14 godina dobio je posao u lokalnoj radio-stanici gde je radio kao dopisnik. Kasnije se upisao na Viktorija koledž Univerziteta u Torontu gde je završio za inžinjera tehnike i za glumca. Kasnije se Donald Saterlend opredelio samo za bavljenje glumom te je upisao Londonsku akademiju za dramu i muziku, 1957. godine.

Početak karijere

Donald je nakon završene akademije u Londonu počeo da glumi u britanskim hororima. Posle pojavljivanja u seriji „Put za bekstvo“ producenti kojima se svideo njegov nastup u seriji, ponudili su mu ulogu u filmu koji će ga proslaviti, „Dvanaest žigosanih“. Pošto je snimio „Dvanaest žigosanih“ Saterland se iz Londona preselio u Holivud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading