PAKAO: Moskva je jedan od najgorih gradova za vozače

Autor:

Razonoda

15.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se vlada Rusije i čelnici ovog grada već godinama različitim merama i poduhvatima bore protiv saobraćajnih problema, Moskva je i dalje jedan od najpretrpanijih gradova u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ukupan broj registrovanih vozila u Moskvi je 7,2 miliona

Prema poslednjim procenama čelnika ruske prestonice, na ulicama Moskve svakodnevno ima oko 3,6 miliona automobila, a procenjuje se da je za neometan saobraćaj bez gužvi optimalan broj tri do 3,1 miliona vozila.

To znači da na ulicama Moskve u svkaom trenutku ima oko pola miliona automobila više nego što je saobraćajna mreža ovog megapolisa sposobna da primi i normalno funkcioniše.

Ukupan broj registrovanih automobila u Moskvi i moskovskom region je još viši, čak 7,2 miliona vozila. U Moskvi ima oko 340 automobila na 1.000 stanovnika, a na osnovu ukupne površine grada na svako vozilo otpada oko 25 kvadratnih metara.

Poređenja radi, u Njujorku je 205 kvadrata, u Londonu 95, u Singapuru 75, a u Los Anđelesu, koji je takođe poznat po saobraćajnom haosu – 155.

To nije najveći problem Moskve, nego što se očekuje nastavak rasta broja automobila u gradu. Od 2010. do 2016. taj broj je uvećan za oko milion vozila na 4,2 miliona, dok se do 2020. očekuje da dostigne cifru od čak 5 miliona, odnosno 800.000 vozila u roku od naredne dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading