U Nemačkoj dozvoljena kompjuterska igrica sa KUKASTIM KRSTOVIMA?!

Autor: rts.rs

Razonoda

25.08.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompjuterska igrica "Through the Darkest of Times", koja je ove nedelje predstavljena na sajmu "Gejmskon" u Kelnu, prva je kompjuterska igrica u kojoj je dozvoljeno prikazivanje kukastih krstova i u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler.

RepublikaFoto: youtube.com/Paintbucket Games

- Igrice koje se kritički sučeljavaju sa prošlošću mogu dobiti dozvolu u budućnosti - rekla je Elizabet Zeker, direktorka komisije Samokontrola za zabavne programe (USK) koja izdaje dozvole za kompjuterske igrice.

Dosad je prikazivanje zabranjenih simbola iz nacionalsocijalizma bilo dopušteno samo u izuzetnim slučajevima filmskoj i pozorišnoj umetnosti.

Još 1998. jedan sud je zabranio kukaste krstove i nacističke simbole u jednoj igrici, a to je obrazloženo strahovanjem da bi se mladi koji igraju te igrice mogli „navići na te simbole“.

USK će ubuduće i dalje analizirati svaku pojedinačnu igricu u kojoj se pojavljuju zabranjeni simboli. Industrija kompjuterskih igrica je reagovala sa olakšanjem na odluku USK-a, prenosi Hina.

Nemačka ministarka za porodicu Franciska Gifej je naprotiv kritikovala odluku USK-a.

- Sa kukastim krstovima se ne igra. Posebno ne u Nemačkoj, gde je i danas potreban osećaj odgovornosti za ono što se dogodilo - rekla je Gifej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading