Nova funkcija na Facebooku - samouništavajući statusi

Autor: n1info.com, Republika

Razonoda

19.10.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše "Independent".

RepublikaFoto: pixabay.com
Nove opcije Facebooka

Ovu funkciju uočio je jedan od korisnika Facebooka i podelio je na BuzzFeedu podsećajući na vreme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, screenshotovi, filmovi i slično. Čini se da je nova opcija inspirisana Snapchatom koji je Facebook već mnogo puta kopirao.

 Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter a korisnici će sami odrediti vreme koliko će biti vidljivi na mreži i gde će biti vidljivi.

 
Opcija podseća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici djelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se ti Storiesi pokazali uspešnim na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku.
 
Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading