SVET BRUJI O NJEGOVOM POTEZU: Ilon Mask izbrisao stranice Space X i Tesla sa Fejsbuka

Autor: Verge, Republika

Razonoda

25.03.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elon Musk očigledno voli da izazove, naročito ako dolaze sa Twittera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tokom jedne Twitter seanse, koje Elon obožava, poznati inovator je dobio izazov od nekoliko korisnika da obriše Facebook naloge svojih projekata, podstaknuti skandalom koji potresa kompaniju Marka Zuckerberga. Stranice SpaceX i Tesla programa imale su oko 2,6 miliona fanova.

Musk se očigledno sjajno zabavljao odgovarajući na tvitove uz jutarnju kafu kada je odgovorio na objavu Briana Actona, jednog od osnivača WhatsAppa (koji je prodat Facebooku). Njegov tvit je sadržao hashtag #deletefacebook. 

Na to je Musk pitao: ”Šta je to Facebook”, nakon čega je jedan njegov pratilac napisao da treba da obriše SpaceX stranicu “ako je muško”.  Elon je odgovorio da nije ni znao da ona postoji i da će je obrisati, verovatno kako bi odgovorio izazovu, što mu nije prvi put. 

Kad su fanovi videli da je Musk u elementu, neko je pokazao screenshot SpaceX Facebook stranice, na šta je Elon rekao da je vidi prvi put i da će uskoro biti obrisana. Neko se tada setio da predloži da se obriše i Tesla stranica, sa čim se Musk složio uz komentar da “ionako izgleda bezveze”. Kako je Elon Musk veliki obožavalac opklada, obe stranice su ubrzo obrisane. Interesantno je da su Tesla i SpaceX nalozi i dalje aktivni na Instagramu, koji je u vlasništvu Facebooka. 

Ovo trolovanje je sitnica za Facebook koji ima mnogo veće probleme. Nedavno je otkriveno da je Cabridge Analytica, konsultantska firma koja je radila kampanju Donalda Trampa, koristila podatke od preko 50 miliona korisnika. Korisnicima se naravno nije svidelo što svako može da pristupi njihovim podacima, što je, ironično, glavni izvor zarade Faceboka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading