Možda nemate Facebook, ali zato on ima SVE VAŠE PODATKE!

Autor:

Razonoda

16.04.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima vlasnika Facebook-a Marka Zakerberga, ova društvena mreža prikuplja naše podatke i kada je ne koristimo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne morate da imate profil da bi Zakerberg znao sve o vama

- Generalno prikupljamo podatke o osobama koje nisu registrovane na Facebooku, iz bezbednosnih razloga - odgovorio je Zakerberg na pitanje novinara pred sastanak s Komitetom za energetiku i trgovinu. 

Američki političar i predstavnik SAD-a za Novi Meksiko Ben Lujan zatim je upitao Zakerberga da li se praksa prikupljanja podataka onih koji ne koriste Facebook naziva "profilima iz senke", ali je direktor Facebooka odgovorio da nije upoznat s tim terminom. 

- Moramo da znamo kad neko više puta pokušava da uđe na našu platformu kako bismo zaustavili one koji pokušavaju da zloupotrebe javne informacija - rekao je Zakerberg. 

Prema ranijem pisanju Bloomberga, bivši Facebookov zaposleni Antonio Garsija Martinez rekao je da se podaci onih koji ne koriste Facebook prikupljaju radi razvoja kompanije i mreže, piše Klix. 


Podsećamo, Zakerberg je u proteklih nekoliko dana svedočio pred američkim Kongresom zbog zloupotrebe ličnih podataka više od 87 miliona korisnika Facebooka. On je tokom drugog dana suđenja izjavio da su u skandalu s Facebookom ugroženi i njegovi podaci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading