Facebook proverava poreklo fotografija i video sadržaja

Autor: pcpress.rs

Razonoda

15.09.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook se već neko vreme bori protiv širenja lažnih vesti na svojoj platformi, pa je na tom polju postigao velike uspehe od 2016. godine i skandala u vezi sa predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iz Facebook-a najavljuju nastavak borbe za istinite informacije

Borba se nastavlja, pa je Facebook najavio i partnerstvo sa 27 kompanija za proveravanje činjenica, koje će imati pristup novim alatima koji će biti zaduženi za proveravanje porekla fotografija i video sadržaja.

Opcija je podržana mašinskim učenjem i pomaže ljudskim administratorima da lakše identifikuju i uklone sadržaje koji sadrže dezinformacije. Iz kompanije kažu da je nova opcija najpre zadužena za praćenje sadržaja koje objavljuju medijske kuće koje su već poznate po širenju dezinformacija, a u tome će pomagati i informacije koje dolaze od korisnika, slično kao i kod linkova za medijske članke.

Jasno je da borba protiv lažnih sadržaja podrazumeva dugotrajan proces, najviše zbog toga što oni koji ih proizvode stalno menjaju taktike, a iz Facebook-a kažu da će i u buduće preduzimati korake kako bi obezbedili da do korisnika stižu samo "proverene informacije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading